Gabina: 30. 10. 2023 (18:59)
Dobrý den jdu si o radu dají se koupit kuchařka s recepty co vše muzu dělat ve friteze kupoval stě někdo kucharku
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 07. 11. 2023 (10:36)
Dobrý den, pokud máte na mysli kuchařku přikládanou k fritéze Domo, tu samostatně koupit nelze, ale jde ji stáhnout z ofic. stránek značky Domo.
Milena : 25. 07. 2023 (22:09)
Dobrý den. Dá se k této fritéze dokoupit i grilovací koš? Popř. i hák na vytažení grilovacího roštu? Díky za odpověď.
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 31. 07. 2023 (10:47)
Dobrý den, dá se dokoupit grilovací rošt.
Petr Krylov: 01. 03. 2023 (12:13)
Dobrý den, dají se v této horkovzdušné fritéze připravit i hranolky, které jsou hluboce zmrazené? Děkuji.
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 01. 03. 2023 (13:12)
Dobrý den, ano, je to možné.
Mirka: 12. 01. 2021 (10:45)
Dobrý den. Zkouším novou fritézu, zatím spokojenost. Jen bych chtěla zkusit upéct chleba, ale nikde nemůžu najít recept, tzn.jake množství těsta můžu dát do fritézy 3.5l? Těsto samozřejmě během pečení nakyne, proto mám obavy.... Děkuji
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 12. 01. 2021 (20:33)
Dobrý den, můžete dát do nádoby naspod pečící papír a vykynuté a odpočinuté těsto na něj "nalít" a zapnout program koláč. Doporučené množství je dělat těsto z 500 g mouky nebo směsi. Při samotném pečení již těsto tolik nenabyde.
Pavlisova Nadezda : 03. 01. 2021 (12:50)
Dobrý den nějak se mi nedaří udělat chutné řízky, prosím můžete mi poradit děkuji moc
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 03. 01. 2021 (13:48)
Dobrý den, pročtete-li si komentáře níže, najdete tam odpovědi, jak jsem dělal řízky v této fritéze...
Alena: 28. 12. 2020 (18:02)
Dá se do fritézy vložit syrová rýže a maso ?
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 30. 12. 2020 (09:54)
Dobrý den, nevím, jak to myslíte s tou rýží, ale maso můžete do fritézy samozřejmě vložit syrové, fritéza jej upraví, není třeba jej předpékat nebo něco podobného...
Dagmar: 05. 10. 2020 (17:08)
Dobrý den. Prosím o info jak na zapečené brambory nebo těstoviny. A ještě jestli můžu používat například keramickou formu na bábovku nebo kovový hrnek na polévku nebo jaké další nádoby lze pouzit. Jsem s výrobkem hodně spokojena takže pátrání po dalších možnostech používání.
Děkuji moc.
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 05. 10. 2020 (17:45)
Dobrý den, na zapečené těstoviny nebo brambory by bylo vhodné použít nějakou nádobu nebo formu, jsou různě k dostání, stačí jakákoli nádoba vhodná do trouby, viděl jsem i různé silikonové nádoby. Z netradičních pokrmů jsem ve fritéze pekl chléb, vydařil se velmi dobře. Pokud byste používala pečící papír, je třeba si dát pozor, aby nedosahoval až nahoru, kde je topné těleso.
Anna : 17. 07. 2020 (01:14)
Dobrý den, prosím jak moc je hrnec teplý nebo horký a dá se použít na stole bez odsávače - jak moc jde z něho pára. Opravdu se dá udělat celé kuře nebo půlky a je propečené i u kosti? Jde měnit teplotu a čas během přípravy nebo je vše nastaveno programem a během vaření neměnné?
Moc děkuji za odpověď.
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 17. 07. 2020 (23:17)
Dobrý den, fritéza je na dotek teplá, ale nespálíte se o ni. Není třeba používat odsavač, pára z ní nejde, jen horký vzduch. Celé kuře jsme ještě nedělali, ale čtvrtky ano - kuře a vůbec maso obecně se udělá mnohem lépe, pokud naspod mísy nalijete cca 1 dl vody (voda je ve spodní misce a nedotýká se děrovaného košíku, ve kterém se maso dělá); maso pak není vůbec vysušené a je i krásně udělané u kosti. Čas jde měnit za chodu bez změny programu, teplotu i vůbec program je možné také změnit, prostě program vypnete a zvolíte nový nebo zvolíte manuální a můžete čas i teplotu měnit libovolně.
Jiří Abrham: 20. 02. 2020 (16:52)
Může mě někdo jak péci dobrý chléb,v horko vzdušné fritéze. Děkuji za každý recept.
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 20. 02. 2020 (18:23)
Dobrý den, z dotazu si nejsem jist, zda potřebujete recept na chleba, tedy množství, druhy a poměr surovin nebo jen jak nastavit fritézu pro pečení chleba. Pokud to první, doporučuji začít s chlebovými směsmi, ke kterým stačí jen nalít vodu, např. tyto: https://www.mojepekarna.cz/chlebove-smesi Dále nastává problém, jak nastavit fritézu - tady si nejsem jist, chleba doma děláme v domácí pekárně, u domácí pekárny je pečení (nepočítám hnětení ani kynutí, jen čistě pečení) dlouhé 50-60 minut a peče při teplotě kolem 200 stupňů. Fritézu tedy můžete zkusit nastavit podobně, dejte třeba 20-30 minut na 190 stupňů a uvidíte, jaké to bude a když tak prodloužíte. Bude také potřeba mít nějakou misku nebo nádobu, do které těsto umístíte. Kůrku můžete potírat slanou vodou, bude pak lesklá.
Jiří Baloun reaguje: 18. 03. 2020 (15:14)
Dobrý den, přidali jsme fotku upečeného chleba v horkovzdušné fritéze, je velmi dobrý. Na dno košíku dejte pečící papír, vložte vykynuté těsto a fritézu zapněte na program koláč.
Aligerová Alena: 04. 03. 2020 (12:02)
Dobrý den,je možnost dokoupit u vás pečící nádobu k této fritéze
Dobrý den,je možné u vás dokoupit pečící nádobu k této fritéze
děkuji Aligerová
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 05. 03. 2020 (08:37)
Dobrý den, ano, je to možné, kontaktujte nás prosím emailem nebo telefonicky, děkuji.
Josef Ranftl: 09. 01. 2019 (21:55)
Jde tam smažit sýr?
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 11. 01. 2019 (10:36)
Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Sýr jsme ještě nezkoušeli, takže jistě to nevím, ale myslím, že by to mělo jít (obalované řízky mi šly dobře). Raději sem však napíšu, až to vyzkoušíme, což by mělo být do cca 14 dnů.
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 15. 01. 2020 (19:47)
Dobrý den, dnes jsme dělali "smažený" sýr v horkovzdušné fritéze. Moc mi chutnal, byl obalen několikrát, aby nemohl vytéct. Takže i sýr lze ve fritéze udělat bez problémů.
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 20. 01. 2020 (21:38)
Dobrý den, ještě jsem si všiml, že jsem zapomněl napsat, jak jsme sýr dělali. Nejprve je třeba jej dobře obalit, pak na chvíli nechat ve fritéze nasucho, cca 5 minut, pak vyndat, potřít olejem, aby měl zlatavou kůrčičku a nechat ve fritéze, cca 10-20 minut podle velikosti, vše na 160 stupňů, můžete průběžně otáčet.
Ladislava Nohlová : 04. 01. 2020 (13:16)
Dobrý den, reaguji na Vaši odpověď pisatelce Terezce, jak vařit vajíčka.
Takže se vajíčka vloží do fritézy, úplně bez kapičky vody a zapne se fritéza na 160 stupňů? Nebouchne to? Měla bych strach co to udělá. Zkoušeli jste to někdo?
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 04. 01. 2020 (16:12)
Dobrý den, já osobně jsem vejce ve fritéze ještě nedělal, ale píše se to takto v tabulce v návodu. Už několikrát jsem podle tabulky různé věci dělal a vždy to podle nastavení vyšlo dobře.
Tereza: 01. 01. 2020 (14:45)
Dobrý den, mohu se zeptat jak se v hrnci dělají vajíčka naměko a natvrdo? Nikde jsem se to nedočetla. Děkuji.
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 02. 01. 2020 (13:37)
Dobrý den, vajíčka natvrdo 12 min na 160 stupňů a vajíčka naměkko 6-7 minut na 160 stupňů.
Monika: 10. 12. 2019 (14:08)
Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat jestli máte fritézy skladem, potřebovala bych ji do vánoc jako dárek. Děkuji.
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 10. 12. 2019 (15:11)
Dobrý den, ano, fritézy máme skladem, udělali jsme si větší zásobu, aby nám vydržely až do Vánoc.
Iva Tomášková: 27. 11. 2019 (21:31)
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli již někdo ve fritéze dělal obalovaný smažený sýr. Při jaké teplotě a na kolik minut .
Děkuji za odpověď.
Iva
Reagovat
Alča: 25. 11. 2019 (10:27)
Dobrý den, mám takový dotaz ,třebas pro někoho k zasmání. Prosím o váš názor o porovnání mezi horkovzdušno troubou a fritézou.V čem je co lepší a výhodnější ,když se to dá dělat v obojí. Ptám se proto že zvažuji koupit tu fritézu. Děkuji Alča
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 25. 11. 2019 (15:09)
Dobrý den, moje zkušenost je taková, že ve fritéze (horkovzdušné) je to udělané velice rychle a není to vysušené, z trouby mi to připadá vysušené a déle to trvá.
Radka : 23. 11. 2019 (11:18)
Dobrý den, viděla jsem nedávno reklamu na podobnou fritézu a v ní říkaly, že se dá ve fritéze dokonce upéct i chléb. Tak se chci zeptat, zda s tím máte nějaké zkušenosti. Děkuji.
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 24. 11. 2019 (11:30)
Dobrý den, ano, o chlebu ve fritéze jsem již slyšel, ale osobní zkušenost s tím nemám. V nějakém obchodě jsem viděl i nějakou formičku na chléb do fritézy.
Ivona: 19. 11. 2019 (14:44)
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda je nutné vždy před použitím fritézy fritézu nahřát a pak do ní vkládat potraviny.Fritézu mohu kdykoliv při provozu otevřít, aniž bych musela vypínat ze zásuvky ? Nemůžu tím fritézu poškodit, pokud horký vzduch proudí do prázdna, než třeba protřepu hranolky, nebo zkontroluji jiné potraviny?
Dějuji předem za odpověď.
Ivona
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 19. 11. 2019 (15:27)
Dobrý den, fritézu není třeba nahřívat, my to děláme tak, že nejdříve dáme potraviny do košíku/šuplíku a pak jej strčíme do fritézy. Košík je možné kdykoli v průběhu programu vytáhnout a podívat se, jak to vypadá, fritéza v tu chvíli neodpočítává čas (pozná, že je šuplík vysunutý), fritéza se tím nepoškodí, je to spíše žádoucí, abyste viděla, v jakém stavu potraviny jsou, zda např. není třeba ještě nějakou dobu přidat nebo naopak ubrat.
jirina hartmanova: 03. 09. 2019 (12:15)
Dobrý den.Mám horkovzdušnou fritezu al nedopatřením jsem prišla o knihu s resepty.Je možno mě poslat nové děkuji.Pokud ba jste mě pomohli byla bych rada a moc vám děkuji a přeji hezky den. Adresa Hartmanová Jiřina Kryblická 189 Trutnov 54101 tel.774165339.A na závěr jsem s fritézou moc spokokojená mám totiž velmi přisnou dietu a takto pripravit pokrmy je velice dobré.Akorat mě chybí ta kniha receptů.
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 03. 09. 2019 (14:15)
Dobrý den, poslal jsem Vám odkaz na email.
Olga: 08. 08. 2019 (13:40)
Chtěla bych se zeptat, zda u Vás lze zakoupit pouze recepty k horkovzdušné fritéze.
Děkuji za dpověď
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 08. 08. 2019 (20:44)
Dobrý den, knížečku receptů přidáváme k fritézám, ale samostatně tuto knížečku neposíláme, děkuji za pochopení.
Fiktik reaguje: 10. 08. 2019 (14:04)
Jestli chcete, mohu Vám ji naskenovat.
Vladka: 12. 02. 2019 (11:28)
A to musim vlozit do sita jinou jakoukoliv zapekaci nadobu? Jinak mi vejce protece pres sito.
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 13. 02. 2019 (09:56)
Dobrý den, ano, do košíku je možné vložit nádobu nebo misku apod.
Klára Heinzová reaguje: 12. 04. 2019 (08:05)
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat k doplnění této otázky. Z jakého materiálu tam mohu vložit nádobu nebo je součástí této fritézy)? Pokud ne, tak jestli máte v nabídce jinou horkovzdušnou fritézu s další nádobou na pečení koláče (kvůli protečení). Děkuji za brzkou odpověd a přeji pěkný den. Klára Heinzová
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 12. 04. 2019 (09:10)
Dobrý den, nádoba může být z různého materiálu (keramická, kovová, plastová do trub, teflonová atd.), je možné použít i papírové kelímky na muffiny nebo pečící papír, u pečícího papíru je třeba dávat pozor, aby se nedotýkal stěn, zejména vrchní stěny, aby nepřišel do kontaktu se spirálou. V nabídce takové nádoby nebo misky nemáme, ale je možné je použít opravdu různé, v každé kuchyni se jich najde jistě dost, případně se nechají pořídit v prodejně kuchyňských potřeb.
Marta Michálková: 14. 03. 2019 (21:13)
V návodě je uvedeno nechat zmražené potraviny předem rozmrazit. Jak tedy postupovat při fritování koupených zmražených hranolek nebo sýra?
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 16. 03. 2019 (21:39)
Dobrý den, podíval jsem se do návodu a tam je napsáno, že mražené se nemusí předem rozmrazit, také je tam uveden postup pro fritování hranolek, jiný pro čerstvé a jiný pro mražené. Mražené je doporučeno dělat 12-20 minut na 200 stupňů.
Dana Szlaurová: 12. 03. 2019 (11:14)
Dá se fritéze bez oleje dělat koblihy?
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 12. 03. 2019 (20:44)
Dobrý den, ano, stačí je pouze potřít olejem (případně postříkat, pokud používáte ten ve spreji).
Martina: 03. 03. 2019 (18:58)
Při přípravě řízků,lze dát jednotlivé obalené řízky na sebe,nebo jen jednu vrstvu na samé dno?
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 03. 03. 2019 (22:44)
Dobrý den, lze je dát i přes sebe (tedy nesmí se moc "nahemcat", ale lehce přes sebe mohou být).
Jiří Lipš: 23. 02. 2019 (14:00)
Dobrý den. Lze někde sehnat více receptú s podrobným návodem do horkovzdušné fritézy?
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 26. 02. 2019 (09:12)
Dobrý den, kromě těch, které jsou v přiložené kuchařce, je možné využít i různé další, např. téměř vše co se dělá v klasické troubě, lze dělat i v horkovzušné fritéze, je tedy možné využít nepřeberné množství receptů.
Vladka: 11. 02. 2019 (17:41)
Dobry den, mohu ve friteze delat napriklad francouzske brambory?
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 11. 02. 2019 (20:31)
Dobrý den, ano, ve fritéze je možné dělat i francouzské brambory.
František Přáda: 23. 01. 2019 (12:01)
Ještě jeden dotaz.Když chci vypnout fritézu dříve, zmačknu vypnout, vypne se pečení, ale vetilace běží dále, jak mám větrák nejlépe vypínat. Děkuji.
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 23. 01. 2019 (13:41)
Dobrý den, je to tak správně - fritéza si podle teploty vyhodnotí, zda není potřeba ještě chvíli pustit větrák kvůli ochlazení elektroniky a "vyvětrání" vnitřního prostoru.
František Přáda: 18. 01. 2019 (06:33)
Obalované řízky se pokládají na rošt, nebo na dno? Špís a steaky asi na ten rošt? Děkuji
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 18. 01. 2019 (08:31)
Dobrý den, jsem jsem to dělal bez roštu, položil jsem je na dno, ale můžete je dělat i na tom roštu. Nezapomeňte je průběžně kontrolovat a případně otáčet (zvláště pokud jich bude několik u sebe) nebo potírat.
Markéta: 26. 11. 2018 (14:17)
Dobry den, co me zajima, zda se v techto hrncich daji smazit treba i rizky nebo vdolky atd.. Vsude vsichni pisi jen o hranolkach, tak me zajima, co vse se muze smazit. Dekuji
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 26. 11. 2018 (16:20)
Dobrý den, ano, je to možné. Já jsem dělal v této fritéze klasické obalované řízky a byly povedené. Stačí je lehce potřít olejem (mašlovačkou nebo je možné použít i olej ve spreji). Vdolky jsme doma ve fritéze nedělali, ale postupoval bych stejně - lehce bych je potřel olejem. Ve fritéze lze dělat i různé další pokrmy, např. muffiny, bábovku, ryby, chléb, koláče, francouzské brambory, kuře, nakládané maso, špízy, zeleninu atd.
MVendula: 01. 10. 2018 (14:46)
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,jak je fritovací hrnec hlučný.
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 01. 10. 2018 (19:22)
Dobrý den, asi podobně jako trouba, když je zapnutá na horkovzdušné pečení, tedy zcela tichá fritéza není, ale nijak výrazně hlučná také ne.
Pandulová: 09. 08. 2018 (11:53)
Dobrý den, ráda bych zeptala, kolik oleje do fritovacího hrnce dát? Píše se, že je příprava jídla bez oleje, ale pak se píše, že ušetříme 80% oleje, tzn., že tam nějaký olej asi patří. Mohli byste mi specifikovat prosím, kolik je těch 20% oleje? Popř. mohli byste mi doporučit nějaký fritovací hrnec bez oleje? Děkuji Vám a přeji krásný den. Bc. Petra Pandulová
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 09. 08. 2018 (21:14)
Dobrý den, do horkovzdušné fritézy se nelije olej, suroviny stačí olejem pouze potřít (případně se nechá použít i olej ve spreji), také je možné olej nepoužít vůbec - ve většině případů jej však trochu na potření nebo pokapání potřebujete (tak to zřejmě bylo myšleno tím popisem výrobce o ušetřeném oleji, úspora oleje je podle mě větší než 80 procent, např. pokud se dělají hranolky v klasické fritéze, spotřebujete asi 2 l oleje, pokud je děláte v horkovzdušné fritéze, stačí na pokapání/potření/postříkaní "štamprdle" oleje, tedy asi 50-100 ml oleje, úspora oleje je tedy veliká).
Inka: 25. 07. 2018 (10:57)
Dá se nastavit čas a teplota manuálně nebo musím vždy použít přednastavený program? Děkuji.
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 25. 07. 2018 (13:04)
Dobrý den, čas i teplota se nechá nastavit i manuálně, pokud by Vám některý z přednastavených programů nevyhovoval. Tzn. zvolíte program M a pak tlačítky plus nebo mínus (na displeji vlevo od M) nastavíte čas a vpravo teplotu.
Anka: 23. 06. 2018 (21:05)
Dobrý den, chtěla jsem vás poprosit o radu. Jsme čtyřčlenná rodina a vybíráme fritézu. Bude nám stačit objem 3,5l nebo máme vzít tu velkou s objemem 5,5l? Také nevím, jestli je lepší manuální nastavení nebo digitální s přednastavenými programy. Dělají se i v jiných barvách než v černé? Máme bílou kuchyni.. Moc děkuji :)
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 23. 06. 2018 (23:42)
Dobrý den, volba velikosti bude záležet na tom, jak velké množství byste ve fritéze dělali. Pro 4 lidi je asi lepší zvolit tu větší, tedy typ Domo DO513FR. Ona by posloužila i ta menší, tedy typ Domo 509FR a případně by se některé veci dělali navíckrát, ono to netrvá zase tak dlouho. Co se týče nastavení, mně víc vyhovuje vybrat některý z přednastavených programů, než nastavovat čas a teplotu manuálně, každopádně i u digitální fritézy můžete nastavit čas i teplotu manuálně. Fritézy se dělají v černé, pouze typ Domo DO469FR máme v bílé barvě (je manuální).
nova56: 04. 06. 2018 (16:02)
Dobrý den,když otevřu fritézu a mám zapnutý program (budu chtít zkontrolovat obsah) program se vypne,nebo bude pokračovat?Děkuji za odpověď
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 04. 06. 2018 (23:04)
Dobrý den, fritéza pozná, že je otevřená a program se přeruší a po zavření (zasunutí "šuplíku") bude zase pokračovat v čase, ve kterém se program přerušil (pokud by otevření bylo trochu delší, nejprve se fritéza zase nahřeje a pak teprve začne odpočítávat čas, ve kterém přestala).
rihova: 30. 04. 2018 (17:16)
Na ktery program jste ve fritéze dělal ty řízky z obrázku??
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 02. 05. 2018 (11:08)
Dobrý den, nastavil jsem program na maso (pro ty, kdo nemají digitální fritézu s programy: čas byl cca 20 minut, teplota 180 stupňů). Dělal jsem to najednou i s těmi opečenými bramborami. Postup viz jeden z komentářů níže.
Petr Mikloš: 03. 02. 2018 (18:53)
Kniha receptů - jsou recepty opravdu v češtině? Děkuji, Mikloš
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 03. 02. 2018 (21:38)
Dobrý den, ano, ke každé fritéze značky Domo přikládáme knihu receptů v českém jazyce. Součástí receptů jsou sepsané ingredience, postup (vše v češtině) i foto výsledku. Recepty jsou různorodé, např. i recept na zeleninové hranolky, pečené kuře nebo sladké muffiny. Recepty jsou psané přesně pro hokovzdušné fritézy Domo.
a8netka: 05. 12. 2017 (12:24)
Jak je to s masem ve fritéze nebude vysušené třeba když chci dělat kuřecí steaky?Děkuji
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 28. 11. 2017 (13:44)
Dobrý den, maso vysušené není, je šťavnaté, bude podobné, jako by se dělalo na grilu. Doporučuji jej lehce potřít olejem nebo jiným tukem, může být i "naložené". Vzduch ve fritéze cirkuluje, takže vlhkost zůstává zachována, ve fritéze se nechá i péct bábovka nebo muffiny...
Iveta: 27. 11. 2017 (18:31)
Je možné udělat v horkovzdušné fritéze klasické obalované řížky?
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 28. 11. 2017 (12:05)
Dobrý den, ano, jde to bez problémů. Sám jsem to zkoušel, protože tento dotaz často dostávám. Já jsem je ve fritéze Domo dělal takto: připravené obalené řízky jsem vložil do fritézy na asi 5 minut nasucho. Po 5 minutách jsem je lehce potřel olejem ("mašlovačkou"); když byly dozlatova, tak jsem je vyndal. Výsledek je možno vidět na fotografii, viz výše obrázek řízků na talíři. Byly velmi dobré, maso bylo krásně měkké, nevysušené a šťavnaté, kůrka byla trochu křupavější, což mám rád (kdybych je potřel olejem hned na začátku, možná by byla kůrka měkčí).
© Jiří Baloun — MojiPomocníci.cz 2015–2024
Specialisté na Pomocníky pro zdravé vaření
Kontakt | Obchodní podmínky | Doprava a platba
↑ Na vršek stránky
Jiří Baloun
tel.: 776 158 727
Po-Pá 8.00-20.00
info@mojipomocnici.cz