0Nákupní košík
je prázdný


Nacházíte se zde: Digitální horkovzdušná fritéza Domo DO509FRHorkovzdušné fritézyMojiPomocníci.cz

Digitální horkovzdušná fritéza Domo DO509FR

Obrázek a doplňkové informace:
  • Doprava zdarma

  • Dárky: hranolkovač + recepty

Digitální horkovzdušná fritéza Domo DO509FR

Nákupní informace:

2 489 Kč včetně DPH

Doprava zdarma

U Vás doma:
není skladem
Barva:
černá

Poradím Vám:

Poradím Vám s nákupemJiří Baloun
tel.: 776 158 727
Po-Pá 8.00-20.00
info@mojipomocnici.cz

  • horkovzdušná fritéza - zdravé fritování bez přidání oleje
  • ušetříte až 80% tuků oproti běžným fritézám
  • objem fritovacího koše: 3,5 l
  • digitální nastavení - LCD displej
  • možno použít i pro pečení domácí chleba nebo grilování masa a zeleniny
  • Tři dárky zdarma: hranolkovač plus kniha receptů k fritéze v češtině plus 2 ks chlebových směsí Küchenmeister

Další fotografie fritézy Domo DO509FR:

  • Fritéza bez oleje - digitální horkovzdušná fritéza Domo DO 509 FR
  • Fritéza bez oleje - digitální horkovzdušná fritéza Domo DO 509 FR
  • Fritéza bez oleje - digitální horkovzdušná fritéza Domo DO 509 FR
  • Chléb (italský chléb typu ciabatta) z horkovzdušné fritézy, autor fotografie: J. Tvardík
  • Fritovací hrnec Domo DO 509 FR
  • Fritovací hrnec Domo DO 509 FR
  • Fritovací hrnec Domo DO 509 FR
  • Fritovací hrnec Domo DO 509 FR
  • Dárek zdarma: hranolkovač
  • Dárek - kniha receptů v češtině
  • Dárek - kniha receptů v češtině
  • Fritovací hrnec Domo DO 509 FR
  • Fritovací hrnec Domo DO 509 FR
  • Obalované řízky z fritézy Domo, autor fotografie: Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz
  • Chipsy z fritézy Domo, autor fotografie: Tichovy Dobroty (Kateřina Tichá)
  • Řízky obalované v ořechové mouce z fritézy Domo, autor fotografie: Tichovy Dobroty (Kateřina Tichá)
  • Muffiny z fritézy Domo, autor fotografie: Tichovy Dobroty (Kateřina Tichá)
Detailní informace o fritézy Domo DO509FR:

Podrobný popis a parametry digitální fritézy Domo DO 509 FR

Fritéza je vhodná i pro pečení domácího chleba
Fritézu můžete použít i pro upečení domácí chleba. Postup: nechte uhnětat a vykynout těsto (kynutí min. hodinu a půl), do děrovaného košíku fritézy vložte pečící papír (na dno), na papír dejte těsto, košík vložte do fritézy a fritézu zapněte na program Koláč.
Zdravé fritování bez oleje a tuků
Digitální horkovzdušná fritéza zvládne připravit zdravě a rychle hranolky, rybu, krokety, řízky, zeleninu i koláč a další a to bez přidání oleje na smažení! Navíc ještě přebytečný tuk odkape do nádoby. Pomocí horkého vzduchu lze připravit chutné i zdravé jídlo. Tvar fritézy Domo je navržen tak, aby byla zaručená ideální cirkulace vzduchu a proto v ní lze připravit až 1,2 kg surovin najednou. Frituje se pouze pomocí horkého vzduchu bez přebytečného oleje, proto není tolik cítit a je ideální i pro použití v menších bytech. Ušetříte až 80% tuků oproti běžným fritézám.
Pro přípravu různých pokrmů
Čerstvé i mražené hranolky, kuřecí nugety, řízky, ryby, houby, hamburgery, vejce natvrdo i naměkko, zelenina, pečivo z polotovaru, listové těsto, koláče i muffiny atd. Objemný koš (3,5L) a ideální cirkulace vzduchu zaručí perfektní výsledky při přípravě až 1,2 kg surovin najednou a zajistí, že vše bude rovnoměrně propečené a křupavé.
Nastavitelný termostat
Nastavitelný termostat od 80°C až do 200°C přesně ohlídá průběh přípravy.
Snadné čištění a údržba
Vyjímatelný fritovací koš i nádobu lze mýt i v myčce na nádobí. Části fritézy jsou snadno rozebíratelné pro jednoduché čištění.
Nepřepaluje olej
Nepřepaluje se žádný olej = fritéza není cítit a jídlo je velmi zdravé. Žádný prskající olej ani zápach = ideální do bytu.
Tepelně izolovaný povrch
Tepelně izolovaný povrch vám usnadní manipulaci s přístrojem.
Extra rychlé nahřátí
Fritéza je do 3 minut nahřatá a připravená k použití.
LCD displej
Velmi přesné digitální ovládání zaručí dokonalý výsledek. Na přehledném LCD displeji si snadno nastavíte požadovanou teplotu i čas. Fritéza je vybavena časovačem se signalizací konce fritování/ohřevu.
7 automatických programů
Na dotykovém displeji lze zvolit 7 automatických programů: hranolky, maso, krevety, koláč, kuřecí stehýnka, steak, ryby. Každý program má přednastavený čas trvání a teplotu (obojí lze případně přenastavit). Je také možné zvolit manuální program a čas a teplotu nastavit libovolně.
Rozehřívání potravin
Fritézu je možné použít i pouze na rozehřívání potravin, nastavte 150°C přibližně na 10 min.
Kniha s českými recepty
Součástí balení je knížečka s recepty v češtině. Dozvíte se, jak ve fritéze připravit výborné domácí hranolky, zeleninové hranolky, americké bramobory, krevety, šátečky z listového těsta, švédské masové kuličky, pravé mexické hamburgery, pečené kuře s medovou hořčicí nebo stracciatellové muffiny. Recepty jsou včetně obrázku, množství surovin a popisu přípravy.
Příslušenství v balení
Součástí balení je také grilovací mřížka/rošt a tři jehlice na špízy.
Dárek zdarma
K fritéze přidáváme praktický dárek zdarma: hranolkovač pro snadnou přípravu krásných hranolků.

Baleno výhradně do obalů nezatěžujících životní prostředí. Vyrobeno v továrně dodržující etické kodexy a práva zaměstnanců pod záštitou mezinárodní iniciativy BSCI.

Zboží není skladem

Digitální horkovzdušná fritéza Domo DO509FR

Digitální horkovzdušná fritéza Domo DO509FR

Parametry horkovzdušné fritézy Domo DO 509FR

ParametrPopis
VýrobceDomo (Belgie)
TypDO 509 FR
Typ fritézyhorkovzdušná fritéza (bez použití tuků)
LCD displejano
Barvačerná
Nastavitelný termostat80-200 °C
Velikost fritovacího košeprůměr 21 cm, výška 10 cm
Objem fritovacího koše3,5 l
Příkon1500 W
Délka přívodního kabelu120 cm
Hmotnost4,5 kg
Rozměry (v x š x h)34 x 27 x 24 cm
EAN5411397017086
Záruka2 roky
Obsah baleníFritéza, grilovací mřížka, 3 jehly na špízy, český a anglický návod, kniha s recepty
Český návodČeský návod ke stažení

Rady a tipy pro správné používání horkovzdušné fritézy:

  1. Čerstvě nakrájené hranolky nechte cca 30 min ve vodě, aby se z nich omyl škrob. Před fritováním je důkladně osušte.
  2. Aby se dosáhlo křupavé a křehké struktury, můžete přidat lžíci oleje. Ještě lepší je suroviny rovnoměrně olejem potřít nebo postříkat (olejem ve spreji). Všechny suroviny promíchejte s olejem nejlépe ještě před vložením do fritovacího košíku. Nikdy však nedávejte příliš mnoho oleje - lepší je olejem spíše šetřit. Pamatujte na to, že se jedná o horkovzdušnou fritézu, kde se olej téměř nemusí používat.
  3. Hranolky doporučujeme každých 5 – 10 min fritovaní protřást, aby se ufritovaly rovnoměrně.
  4. V této fritéze můžete připravovat i pokrmy určené pro přípravu v troubě.
  5. Menší množství je fritováno rovnoměrněji než velké množství.
  6. Tenčí hranolky budou křupavější než hranolky silnější.
  7. Pokud chcete upéci koláč, cheesecake nebo quiche, pečící plech či pečící formu vkládejte do fritovacího košíku.
  8. Fritézu můžete používat i pro rozehřívání potravin – nastavte teplotu 150 °C a nechte rozehřávat cca 10 minut.
  9. Suroviny, které se připravují na stejnou teplotu, je možné do košíku vložit současně a fritovat je dohromady.
  10. Zmražené suroviny nechte předem vždy rozmrazit.
  11. Při přípravě můžete na dno fritovacího koše vložit pečící papír nebo alobal. Ale pokud se takto rozhodnete, buďte velmi opatrní jak postupovat: Nesmí být překryto celé dno koše. Je potřeba nechat část dna volného, tak aby byla zaručena dokonalá cirkulace vzduchu. Pokud jste vložili folii/papír, je nutné aby na ni byla dostatečná vrstva surovin, aby se folie/papír nezvedla foukajícím horkým vzduchem.

Nastavení teplot a časů pro fritování potravin v horkovzdušné fritéze:

PotravinyDoporučuený časDoporučená teplota
Čerstvé hranolkynejdříve 18 min.140 °C
poté ještě 12 min.180 °C
Mražené hranolky12-20 min.200 °C
Americké brambory18-22 min.180 °C
Krokety15 min.185 °C
Kuřecí nugetky / filé6-10 min.200 °C
Kuřecí řízek12-20 min.180 °C
Steak8-12 min.180 °C
Ryba10-15 min.180 °C
Houby3-5 min.180 °C
Kuřecí paličky15-20 min.180 °C
Masové kuličky6 min.180 °C
Hambugery6-10 min.180 °C
Vejce natvrdo12 min.160 °C
Vejce naměkko6-7 min.160 °C
Zelenina15 min.200 °C
Jablka7 min.180 °C
Banány7 min.200 °C
Listové těsto10 min.180 °C
Pečivo - polotovar7 min.200 °C
Koláč20 min.165 °C
Muffin15-20 min.160 °C

Video recenze fritézy Domo DO509FR

Videopředstavení: (ve videu jsou ukázány i další typy horkovzdušných fritéz Domo)

Recenze fritézy Domo DO509FR:

Recenze nejsou smyšlené, pocházení z webu Heureka.cz

  • kent

    Plus: výkon, rozsah nastavení, výborně zvládne většinu potravin, velký objem pečící misky.
    Výborný výrobek za přijatelou cenu. Děláme nejen hranolky, ale i květák, lososa, brambory, maso, vše krásně udělané, jen se musí vědět jak na to. Dokoupen rozstřikovačš na olej a některé potraviny je lépe lehce pokropii a otáček, aby se dobře udělaly.
    Jsem s títmo výrobkem velmi spokojeni.

  • Jitka

    hranolky i jiné potraviny "usmažené" bez tuku, není nutné filtrovat a uchovávat olej, jídlo je chutné a nemusí se rozpalovat velká trouba, možné připravit i porce pro 4 osoby, balení obsahuje rošt i jehly na špízy. Chtěli jsme alternativu fritovacího hrnce na občasné udělání hranolek nebo jiných jídel bez nutnosti uchovávání oleje. Jsme velmi spokojeni a doporučujeme!

  • Volfová

    Horkovzdušný hrnec je na pohled pěkný a perferktně se s ním pracuje. Potraviny jsou hned hotové a i opečené. Doporučuji koupit, jsem moc spokojená.

  • Ověřený zákazník

    Výhody: rychlost a jednoduchost vaření, kvůli malému množství potravin není potřeba zapínat elektrickou troubu, koš a nádoba pod ním se snadno umývají, při zpracování syrových brambor minimální zápach a množství páry. Nevýhody: máme malou kuchyň, tak hledání místa na přístroj. To je ale problém prostoru, ne přístroje. Je potřeba si postupně vyzkoušet jak kterou potravinu připravovat a pohlídat si čas, kdy potraviny obrátit. Zatím v pohodě a bez problémů.

  • Jamin

    Rychlost, málo tuku, úsporná nádoba proti klasické troubě

  • Ověřený zákazník

    Dají se připravit dietní jídla,rychlá příprava,jídlo je chutné.

  • Ověřený zákazník

    Velmi dobrá dobrá manipulace - příprava pokrmů i mytí. Příprava hranolků s minimem oleje (bez oleje dost suché). Kuřecí křídla (předem naložená) lepší než na grilu. Velmi dobrý výběr a volba předvolených programů. Velmi pěkný design.

  • Ověřený zákazník

    Příprava jídla bez tuku. Za 15min máte jídlo z mrazáku na stole připravené k jídlu

Komentáře, dotazy a názory uživatelů k produktu → Digitální horkovzdušná fritéza Domo DO509FR:

↓ Vložit nový komentář

  • Gabina: 30. 10. 2023 (18:59)

    Dobrý den jdu si o radu dají se koupit kuchařka s recepty co vše muzu dělat ve friteze kupoval stě někdo kucharku
    Reagovat

    • Dobrý den, pokud máte na mysli kuchařku přikládanou k fritéze Domo, tu samostatně koupit nelze, ale jde ji stáhnout z ofic. stránek značky Domo.

  • Milena : 25. 07. 2023 (22:09)

    Dobrý den. Dá se k této fritéze dokoupit i grilovací koš? Popř. i hák na vytažení grilovacího roštu? Díky za odpověď.
    Reagovat

  • Petr Krylov: 01. 03. 2023 (12:13)

    Dobrý den, dají se v této horkovzdušné fritéze připravit i hranolky, které jsou hluboce zmrazené? Děkuji.
    Reagovat

  • Mírka : 18. 10. 2022 (19:10)

    Jde ve fritéze udělat popkorn?
    Reagovat

  • Mirka: 12. 01. 2021 (10:45)

    Dobrý den. Zkouším novou fritézu, zatím spokojenost. Jen bych chtěla zkusit upéct chleba, ale nikde nemůžu najít recept, tzn.jake množství těsta můžu dát do fritézy 3.5l? Těsto samozřejmě během pečení nakyne, proto mám obavy.... Děkuji
    Reagovat

    • Dobrý den, můžete dát do nádoby naspod pečící papír a vykynuté a odpočinuté těsto na něj "nalít" a zapnout program koláč. Doporučené množství je dělat těsto z 500 g mouky nebo směsi. Při samotném pečení již těsto tolik nenabyde.

  • Pavlisova Nadezda : 03. 01. 2021 (12:50)

    Dobrý den nějak se mi nedaří udělat chutné řízky, prosím můžete mi poradit děkuji moc
    Reagovat

    • Dobrý den, pročtete-li si komentáře níže, najdete tam odpovědi, jak jsem dělal řízky v této fritéze...

  • Alena: 28. 12. 2020 (18:02)

    Dá se do fritézy vložit syrová rýže a maso ?
    Reagovat

    • Dobrý den, nevím, jak to myslíte s tou rýží, ale maso můžete do fritézy samozřejmě vložit syrové, fritéza jej upraví, není třeba jej předpékat nebo něco podobného...

  • Dagmar: 05. 10. 2020 (17:08)

    Dobrý den. Prosím o info jak na zapečené brambory nebo těstoviny. A ještě jestli můžu používat například keramickou formu na bábovku nebo kovový hrnek na polévku nebo jaké další nádoby lze pouzit. Jsem s výrobkem hodně spokojena takže pátrání po dalších možnostech používání. Děkuji moc.
    Reagovat

    • Dobrý den, na zapečené těstoviny nebo brambory by bylo vhodné použít nějakou nádobu nebo formu, jsou různě k dostání, stačí jakákoli nádoba vhodná do trouby, viděl jsem i různé silikonové nádoby. Z netradičních pokrmů jsem ve fritéze pekl chléb, vydařil se velmi dobře. Pokud byste používala pečící papír, je třeba si dát pozor, aby nedosahoval až nahoru, kde je topné těleso.

  • Anna : 17. 07. 2020 (01:14)

    Dobrý den, prosím jak moc je hrnec teplý nebo horký a dá se použít na stole bez odsávače - jak moc jde z něho pára. Opravdu se dá udělat celé kuře nebo půlky a je propečené i u kosti? Jde měnit teplotu a čas během přípravy nebo je vše nastaveno programem a během vaření neměnné? Moc děkuji za odpověď.
    Reagovat

    • Dobrý den, fritéza je na dotek teplá, ale nespálíte se o ni. Není třeba používat odsavač, pára z ní nejde, jen horký vzduch. Celé kuře jsme ještě nedělali, ale čtvrtky ano - kuře a vůbec maso obecně se udělá mnohem lépe, pokud naspod mísy nalijete cca 1 dl vody (voda je ve spodní misce a nedotýká se děrovaného košíku, ve kterém se maso dělá); maso pak není vůbec vysušené a je i krásně udělané u kosti. Čas jde měnit za chodu bez změny programu, teplotu i vůbec program je možné také změnit, prostě program vypnete a zvolíte nový nebo zvolíte manuální a můžete čas i teplotu měnit libovolně.

  • Jiří Abrham: 20. 02. 2020 (16:52)

    Může mě někdo jak péci dobrý chléb,v horko vzdušné fritéze. Děkuji za každý recept.
    Reagovat

    • Dobrý den, z dotazu si nejsem jist, zda potřebujete recept na chleba, tedy množství, druhy a poměr surovin nebo jen jak nastavit fritézu pro pečení chleba. Pokud to první, doporučuji začít s chlebovými směsmi, ke kterým stačí jen nalít vodu, např. tyto: https://www.mojepekarna.cz/chlebove-smesi Dále nastává problém, jak nastavit fritézu - tady si nejsem jist, chleba doma děláme v domácí pekárně, u domácí pekárny je pečení (nepočítám hnětení ani kynutí, jen čistě pečení) dlouhé 50-60 minut a peče při teplotě kolem 200 stupňů. Fritézu tedy můžete zkusit nastavit podobně, dejte třeba 20-30 minut na 190 stupňů a uvidíte, jaké to bude a když tak prodloužíte. Bude také potřeba mít nějakou misku nebo nádobu, do které těsto umístíte. Kůrku můžete potírat slanou vodou, bude pak lesklá.

    • Jiří Baloun reaguje:  18. 03. 2020 (15:14)

      Dobrý den, přidali jsme fotku upečeného chleba v horkovzdušné fritéze, je velmi dobrý. Na dno košíku dejte pečící papír, vložte vykynuté těsto a fritézu zapněte na program koláč.

  • Aligerová Alena: 04. 03. 2020 (12:02)

    Dobrý den,je možnost dokoupit u vás pečící nádobu k této fritéze Dobrý den,je možné u vás dokoupit pečící nádobu k této fritéze děkuji Aligerová
    Reagovat

    • Dobrý den, ano, je to možné, kontaktujte nás prosím emailem nebo telefonicky, děkuji.

  • Josef Ranftl: 09. 01. 2019 (21:55)

    Jde tam smažit sýr?
    Reagovat

    • Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Sýr jsme ještě nezkoušeli, takže jistě to nevím, ale myslím, že by to mělo jít (obalované řízky mi šly dobře). Raději sem však napíšu, až to vyzkoušíme, což by mělo být do cca 14 dnů.

    • Dobrý den, dnes jsme dělali "smažený" sýr v horkovzdušné fritéze. Moc mi chutnal, byl obalen několikrát, aby nemohl vytéct. Takže i sýr lze ve fritéze udělat bez problémů.

    • Dobrý den, ještě jsem si všiml, že jsem zapomněl napsat, jak jsme sýr dělali. Nejprve je třeba jej dobře obalit, pak na chvíli nechat ve fritéze nasucho, cca 5 minut, pak vyndat, potřít olejem, aby měl zlatavou kůrčičku a nechat ve fritéze, cca 10-20 minut podle velikosti, vše na 160 stupňů, můžete průběžně otáčet.

  • Ladislava Nohlová : 04. 01. 2020 (13:16)

    Dobrý den, reaguji na Vaši odpověď pisatelce Terezce, jak vařit vajíčka. Takže se vajíčka vloží do fritézy, úplně bez kapičky vody a zapne se fritéza na 160 stupňů? Nebouchne to? Měla bych strach co to udělá. Zkoušeli jste to někdo?
    Reagovat

    • Dobrý den, já osobně jsem vejce ve fritéze ještě nedělal, ale píše se to takto v tabulce v návodu. Už několikrát jsem podle tabulky různé věci dělal a vždy to podle nastavení vyšlo dobře.

  • Tereza: 01. 01. 2020 (14:45)

    Dobrý den, mohu se zeptat jak se v hrnci dělají vajíčka naměko a natvrdo? Nikde jsem se to nedočetla. Děkuji.
    Reagovat

    • Dobrý den, vajíčka natvrdo 12 min na 160 stupňů a vajíčka naměkko 6-7 minut na 160 stupňů.

  • Monika: 10. 12. 2019 (14:08)

    Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat jestli máte fritézy skladem, potřebovala bych ji do vánoc jako dárek. Děkuji.
    Reagovat

    • Dobrý den, ano, fritézy máme skladem, udělali jsme si větší zásobu, aby nám vydržely až do Vánoc.

  • Iva Tomášková: 27. 11. 2019 (21:31)

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli již někdo ve fritéze dělal obalovaný smažený sýr. Při jaké teplotě a na kolik minut . Děkuji za odpověď. Iva
    Reagovat

  • Alča: 25. 11. 2019 (10:27)

    Dobrý den, mám takový dotaz ,třebas pro někoho k zasmání. Prosím o váš názor o porovnání mezi horkovzdušno troubou a fritézou.V čem je co lepší a výhodnější ,když se to dá dělat v obojí. Ptám se proto že zvažuji koupit tu fritézu. Děkuji Alča
    Reagovat

    • Dobrý den, moje zkušenost je taková, že ve fritéze (horkovzdušné) je to udělané velice rychle a není to vysušené, z trouby mi to připadá vysušené a déle to trvá.

  • Radka : 23. 11. 2019 (11:18)

    Dobrý den, viděla jsem nedávno reklamu na podobnou fritézu a v ní říkaly, že se dá ve fritéze dokonce upéct i chléb. Tak se chci zeptat, zda s tím máte nějaké zkušenosti. Děkuji.
    Reagovat

    • Dobrý den, ano, o chlebu ve fritéze jsem již slyšel, ale osobní zkušenost s tím nemám. V nějakém obchodě jsem viděl i nějakou formičku na chléb do fritézy.

  • Ivona: 19. 11. 2019 (14:44)

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je nutné vždy před použitím fritézy fritézu nahřát a pak do ní vkládat potraviny.Fritézu mohu kdykoliv při provozu otevřít, aniž bych musela vypínat ze zásuvky ? Nemůžu tím fritézu poškodit, pokud horký vzduch proudí do prázdna, než třeba protřepu hranolky, nebo zkontroluji jiné potraviny? Dějuji předem za odpověď. Ivona
    Reagovat

    • Dobrý den, fritézu není třeba nahřívat, my to děláme tak, že nejdříve dáme potraviny do košíku/šuplíku a pak jej strčíme do fritézy. Košík je možné kdykoli v průběhu programu vytáhnout a podívat se, jak to vypadá, fritéza v tu chvíli neodpočítává čas (pozná, že je šuplík vysunutý), fritéza se tím nepoškodí, je to spíše žádoucí, abyste viděla, v jakém stavu potraviny jsou, zda např. není třeba ještě nějakou dobu přidat nebo naopak ubrat.

  • jirina hartmanova: 03. 09. 2019 (12:15)

    Dobrý den.Mám horkovzdušnou fritezu al nedopatřením jsem prišla o knihu s resepty.Je možno mě poslat nové děkuji.Pokud ba jste mě pomohli byla bych rada a moc vám děkuji a přeji hezky den. Adresa Hartmanová Jiřina Kryblická 189 Trutnov 54101 tel.774165339.A na závěr jsem s fritézou moc spokokojená mám totiž velmi přisnou dietu a takto pripravit pokrmy je velice dobré.Akorat mě chybí ta kniha receptů.
    Reagovat

  • Olga: 08. 08. 2019 (13:40)

    Chtěla bych se zeptat, zda u Vás lze zakoupit pouze recepty k horkovzdušné fritéze. Děkuji za dpověď
    Reagovat

    • Dobrý den, knížečku receptů přidáváme k fritézám, ale samostatně tuto knížečku neposíláme, děkuji za pochopení.

    • Fiktik reaguje:  10. 08. 2019 (14:04)

      Jestli chcete, mohu Vám ji naskenovat.

  • Vladka: 12. 02. 2019 (11:28)

    A to musim vlozit do sita jinou jakoukoliv zapekaci nadobu? Jinak mi vejce protece pres sito.
    Reagovat

    • Dobrý den, ano, do košíku je možné vložit nádobu nebo misku apod.

    • Klára Heinzová reaguje:  12. 04. 2019 (08:05)

      Dobrý den, chtěla jsem se zeptat k doplnění této otázky. Z jakého materiálu tam mohu vložit nádobu nebo je součástí této fritézy)? Pokud ne, tak jestli máte v nabídce jinou horkovzdušnou fritézu s další nádobou na pečení koláče (kvůli protečení). Děkuji za brzkou odpověd a přeji pěkný den. Klára Heinzová

    • Dobrý den, nádoba může být z různého materiálu (keramická, kovová, plastová do trub, teflonová atd.), je možné použít i papírové kelímky na muffiny nebo pečící papír, u pečícího papíru je třeba dávat pozor, aby se nedotýkal stěn, zejména vrchní stěny, aby nepřišel do kontaktu se spirálou. V nabídce takové nádoby nebo misky nemáme, ale je možné je použít opravdu různé, v každé kuchyni se jich najde jistě dost, případně se nechají pořídit v prodejně kuchyňských potřeb.

  • Marta Michálková: 14. 03. 2019 (21:13)

    V návodě je uvedeno nechat zmražené potraviny předem rozmrazit. Jak tedy postupovat při fritování koupených zmražených hranolek nebo sýra?
    Reagovat

    • Dobrý den, podíval jsem se do návodu a tam je napsáno, že mražené se nemusí předem rozmrazit, také je tam uveden postup pro fritování hranolek, jiný pro čerstvé a jiný pro mražené. Mražené je doporučeno dělat 12-20 minut na 200 stupňů.

  • Dana Szlaurová: 12. 03. 2019 (11:14)

    Dá se fritéze bez oleje dělat koblihy?
    Reagovat

    • Dobrý den, ano, stačí je pouze potřít olejem (případně postříkat, pokud používáte ten ve spreji).

  • Martina: 03. 03. 2019 (18:58)

    Při přípravě řízků,lze dát jednotlivé obalené řízky na sebe,nebo jen jednu vrstvu na samé dno?
    Reagovat

    • Dobrý den, lze je dát i přes sebe (tedy nesmí se moc "nahemcat", ale lehce přes sebe mohou být).

  • Jiří Lipš: 23. 02. 2019 (14:00)

    Dobrý den. Lze někde sehnat více receptú s podrobným návodem do horkovzdušné fritézy?
    Reagovat

    • Dobrý den, kromě těch, které jsou v přiložené kuchařce, je možné využít i různé další, např. téměř vše co se dělá v klasické troubě, lze dělat i v horkovzušné fritéze, je tedy možné využít nepřeberné množství receptů.

  • Vladka: 11. 02. 2019 (17:41)

    Dobry den, mohu ve friteze delat napriklad francouzske brambory?
    Reagovat

  • František Přáda: 23. 01. 2019 (12:01)

    Ještě jeden dotaz.Když chci vypnout fritézu dříve, zmačknu vypnout, vypne se pečení, ale vetilace běží dále, jak mám větrák nejlépe vypínat. Děkuji.
    Reagovat

    • Dobrý den, je to tak správně - fritéza si podle teploty vyhodnotí, zda není potřeba ještě chvíli pustit větrák kvůli ochlazení elektroniky a "vyvětrání" vnitřního prostoru.

  • František Přáda: 18. 01. 2019 (06:33)

    Obalované řízky se pokládají na rošt, nebo na dno? Špís a steaky asi na ten rošt? Děkuji
    Reagovat

    • Dobrý den, jsem jsem to dělal bez roštu, položil jsem je na dno, ale můžete je dělat i na tom roštu. Nezapomeňte je průběžně kontrolovat a případně otáčet (zvláště pokud jich bude několik u sebe) nebo potírat.

  • Markéta: 26. 11. 2018 (14:17)

    Dobry den, co me zajima, zda se v techto hrncich daji smazit treba i rizky nebo vdolky atd.. Vsude vsichni pisi jen o hranolkach, tak me zajima, co vse se muze smazit. Dekuji
    Reagovat

    • Dobrý den, ano, je to možné. Já jsem dělal v této fritéze klasické obalované řízky a byly povedené. Stačí je lehce potřít olejem (mašlovačkou nebo je možné použít i olej ve spreji). Vdolky jsme doma ve fritéze nedělali, ale postupoval bych stejně - lehce bych je potřel olejem. Ve fritéze lze dělat i různé další pokrmy, např. muffiny, bábovku, ryby, chléb, koláče, francouzské brambory, kuře, nakládané maso, špízy, zeleninu atd.

  • MVendula: 01. 10. 2018 (14:46)

    Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,jak je fritovací hrnec hlučný.
    Reagovat

    • Dobrý den, asi podobně jako trouba, když je zapnutá na horkovzdušné pečení, tedy zcela tichá fritéza není, ale nijak výrazně hlučná také ne.

  • Pandulová: 09. 08. 2018 (11:53)

    Dobrý den, ráda bych zeptala, kolik oleje do fritovacího hrnce dát? Píše se, že je příprava jídla bez oleje, ale pak se píše, že ušetříme 80% oleje, tzn., že tam nějaký olej asi patří. Mohli byste mi specifikovat prosím, kolik je těch 20% oleje? Popř. mohli byste mi doporučit nějaký fritovací hrnec bez oleje? Děkuji Vám a přeji krásný den. Bc. Petra Pandulová
    Reagovat

    • Dobrý den, do horkovzdušné fritézy se nelije olej, suroviny stačí olejem pouze potřít (případně se nechá použít i olej ve spreji), také je možné olej nepoužít vůbec - ve většině případů jej však trochu na potření nebo pokapání potřebujete (tak to zřejmě bylo myšleno tím popisem výrobce o ušetřeném oleji, úspora oleje je podle mě větší než 80 procent, např. pokud se dělají hranolky v klasické fritéze, spotřebujete asi 2 l oleje, pokud je děláte v horkovzdušné fritéze, stačí na pokapání/potření/postříkaní "štamprdle" oleje, tedy asi 50-100 ml oleje, úspora oleje je tedy veliká).

  • Inka: 25. 07. 2018 (10:57)

    Dá se nastavit čas a teplota manuálně nebo musím vždy použít přednastavený program? Děkuji.
    Reagovat

    • Dobrý den, čas i teplota se nechá nastavit i manuálně, pokud by Vám některý z přednastavených programů nevyhovoval. Tzn. zvolíte program M a pak tlačítky plus nebo mínus (na displeji vlevo od M) nastavíte čas a vpravo teplotu.

  • Anka: 23. 06. 2018 (21:05)

    Dobrý den, chtěla jsem vás poprosit o radu. Jsme čtyřčlenná rodina a vybíráme fritézu. Bude nám stačit objem 3,5l nebo máme vzít tu velkou s objemem 5,5l? Také nevím, jestli je lepší manuální nastavení nebo digitální s přednastavenými programy. Dělají se i v jiných barvách než v černé? Máme bílou kuchyni.. Moc děkuji :)
    Reagovat

    • Dobrý den, volba velikosti bude záležet na tom, jak velké množství byste ve fritéze dělali. Pro 4 lidi je asi lepší zvolit tu větší, tedy typ Domo DO513FR. Ona by posloužila i ta menší, tedy typ Domo 509FR a případně by se některé veci dělali navíckrát, ono to netrvá zase tak dlouho. Co se týče nastavení, mně víc vyhovuje vybrat některý z přednastavených programů, než nastavovat čas a teplotu manuálně, každopádně i u digitální fritézy můžete nastavit čas i teplotu manuálně. Fritézy se dělají v černé, pouze typ Domo DO469FR máme v bílé barvě (je manuální).

  • nova56: 04. 06. 2018 (16:02)

    Dobrý den,když otevřu fritézu a mám zapnutý program (budu chtít zkontrolovat obsah) program se vypne,nebo bude pokračovat?Děkuji za odpověď
    Reagovat

    • Dobrý den, fritéza pozná, že je otevřená a program se přeruší a po zavření (zasunutí "šuplíku") bude zase pokračovat v čase, ve kterém se program přerušil (pokud by otevření bylo trochu delší, nejprve se fritéza zase nahřeje a pak teprve začne odpočítávat čas, ve kterém přestala).

  • rihova: 30. 04. 2018 (17:16)

    Na ktery program jste ve fritéze dělal ty řízky z obrázku??
    Reagovat

    • Dobrý den, nastavil jsem program na maso (pro ty, kdo nemají digitální fritézu s programy: čas byl cca 20 minut, teplota 180 stupňů). Dělal jsem to najednou i s těmi opečenými bramborami. Postup viz jeden z komentářů níže.

  • Petr Mikloš: 03. 02. 2018 (18:53)

    Kniha receptů - jsou recepty opravdu v češtině? Děkuji, Mikloš
    Reagovat

    • Dobrý den, ano, ke každé fritéze značky Domo přikládáme knihu receptů v českém jazyce. Součástí receptů jsou sepsané ingredience, postup (vše v češtině) i foto výsledku. Recepty jsou různorodé, např. i recept na zeleninové hranolky, pečené kuře nebo sladké muffiny. Recepty jsou psané přesně pro hokovzdušné fritézy Domo.

  • a8netka: 05. 12. 2017 (12:24)

    Jak je to s masem ve fritéze nebude vysušené třeba když chci dělat kuřecí steaky?Děkuji
    Reagovat

    • Dobrý den, maso vysušené není, je šťavnaté, bude podobné, jako by se dělalo na grilu. Doporučuji jej lehce potřít olejem nebo jiným tukem, může být i "naložené". Vzduch ve fritéze cirkuluje, takže vlhkost zůstává zachována, ve fritéze se nechá i péct bábovka nebo muffiny...

  • Iveta: 27. 11. 2017 (18:31)

    Je možné udělat v horkovzdušné fritéze klasické obalované řížky?
    Reagovat

    • Dobrý den, ano, jde to bez problémů. Sám jsem to zkoušel, protože tento dotaz často dostávám. Já jsem je ve fritéze Domo dělal takto: připravené obalené řízky jsem vložil do fritézy na asi 5 minut nasucho. Po 5 minutách jsem je lehce potřel olejem ("mašlovačkou"); když byly dozlatova, tak jsem je vyndal. Výsledek je možno vidět na fotografii, viz výše obrázek řízků na talíři. Byly velmi dobré, maso bylo krásně měkké, nevysušené a šťavnaté, kůrka byla trochu křupavější, což mám rád (kdybych je potřel olejem hned na začátku, možná by byla kůrka měkčí).

Vložit nový komentář:


* Pole označené hvězdičkou je nutné vyplnit.


Nacházíte se zde: Digitální horkovzdušná fritéza Domo DO509FRHorkovzdušné fritézyMojiPomocníci.cz

MojiPomocnici.cz
Poradíme Vám s nákupem:

Poradím Vám s nákupemJiří Baloun
tel.: 776 158 727
Po-Pá 8.00-20.00
info@mojipomocnici.cz