Iva Tomášková: 27. 11. 2019 (21:31)
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli již někdo ve fritéze dělal obalovaný smažený sýr. Při jaké teplotě a na kolik minut .
Děkuji za odpověď.
Iva
Reagovat
Alča: 25. 11. 2019 (10:27)
Dobrý den, mám takový dotaz ,třebas pro někoho k zasmání. Prosím o váš názor o porovnání mezi horkovzdušno troubou a fritézou.V čem je co lepší a výhodnější ,když se to dá dělat v obojí. Ptám se proto že zvažuji koupit tu fritézu. Děkuji Alča
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 25. 11. 2019 (15:09)
Dobrý den, moje zkušenost je taková, že ve fritéze (horkovzdušné) je to udělané velice rychle a není to vysušené, z trouby mi to připadá vysušené a déle to trvá.
Radka : 23. 11. 2019 (11:18)
Dobrý den, viděla jsem nedávno reklamu na podobnou fritézu a v ní říkaly, že se dá ve fritéze dokonce upéct i chléb. Tak se chci zeptat, zda s tím máte nějaké zkušenosti. Děkuji.
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 24. 11. 2019 (11:30)
Dobrý den, ano, o chlebu ve fritéze jsem již slyšel, ale osobní zkušenost s tím nemám. V nějakém obchodě jsem viděl i nějakou formičku na chléb do fritézy.
Ivona: 19. 11. 2019 (14:44)
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda je nutné vždy před použitím fritézy fritézu nahřát a pak do ní vkládat potraviny.Fritézu mohu kdykoliv při provozu otevřít, aniž bych musela vypínat ze zásuvky ? Nemůžu tím fritézu poškodit, pokud horký vzduch proudí do prázdna, než třeba protřepu hranolky, nebo zkontroluji jiné potraviny?
Dějuji předem za odpověď.
Ivona
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 19. 11. 2019 (15:27)
Dobrý den, fritézu není třeba nahřívat, my to děláme tak, že nejdříve dáme potraviny do košíku/šuplíku a pak jej strčíme do fritézy. Košík je možné kdykoli v průběhu programu vytáhnout a podívat se, jak to vypadá, fritéza v tu chvíli neodpočítává čas (pozná, že je šuplík vysunutý), fritéza se tím nepoškodí, je to spíše žádoucí, abyste viděla, v jakém stavu potraviny jsou, zda např. není třeba ještě nějakou dobu přidat nebo naopak ubrat.
jirina hartmanova: 03. 09. 2019 (12:15)
Dobrý den.Mám horkovzdušnou fritezu al nedopatřením jsem prišla o knihu s resepty.Je možno mě poslat nové děkuji.Pokud ba jste mě pomohli byla bych rada a moc vám děkuji a přeji hezky den. Adresa Hartmanová Jiřina Kryblická 189 Trutnov 54101 tel.774165339.A na závěr jsem s fritézou moc spokokojená mám totiž velmi přisnou dietu a takto pripravit pokrmy je velice dobré.Akorat mě chybí ta kniha receptů.
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 03. 09. 2019 (14:15)
Dobrý den, poslal jsem Vám odkaz na email.
Olga: 08. 08. 2019 (13:40)
Chtěla bych se zeptat, zda u Vás lze zakoupit pouze recepty k horkovzdušné fritéze.
Děkuji za dpověď
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 08. 08. 2019 (20:44)
Dobrý den, knížečku receptů přidáváme k fritézám, ale samostatně tuto knížečku neposíláme, děkuji za pochopení.
Fiktik reaguje: 10. 08. 2019 (14:04)
Jestli chcete, mohu Vám ji naskenovat.
Vladka: 12. 02. 2019 (11:28)
A to musim vlozit do sita jinou jakoukoliv zapekaci nadobu? Jinak mi vejce protece pres sito.
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 13. 02. 2019 (09:56)
Dobrý den, ano, do košíku je možné vložit nádobu nebo misku apod.
Klára Heinzová reaguje: 12. 04. 2019 (08:05)
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat k doplnění této otázky. Z jakého materiálu tam mohu vložit nádobu nebo je součástí této fritézy)? Pokud ne, tak jestli máte v nabídce jinou horkovzdušnou fritézu s další nádobou na pečení koláče (kvůli protečení). Děkuji za brzkou odpověd a přeji pěkný den. Klára Heinzová
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 12. 04. 2019 (09:10)
Dobrý den, nádoba může být z různého materiálu (keramická, kovová, plastová do trub, teflonová atd.), je možné použít i papírové kelímky na muffiny nebo pečící papír, u pečícího papíru je třeba dávat pozor, aby se nedotýkal stěn, zejména vrchní stěny, aby nepřišel do kontaktu se spirálou. V nabídce takové nádoby nebo misky nemáme, ale je možné je použít opravdu různé, v každé kuchyni se jich najde jistě dost, případně se nechají pořídit v prodejně kuchyňských potřeb.
Marta Michálková: 14. 03. 2019 (21:13)
V návodě je uvedeno nechat zmražené potraviny předem rozmrazit. Jak tedy postupovat při fritování koupených zmražených hranolek nebo sýra?
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 16. 03. 2019 (21:39)
Dobrý den, podíval jsem se do návodu a tam je napsáno, že mražené se nemusí předem rozmrazit, také je tam uveden postup pro fritování hranolek, jiný pro čerstvé a jiný pro mražené. Mražené je doporučeno dělat 12-20 minut na 200 stupňů.
Dana Szlaurová: 12. 03. 2019 (11:14)
Dá se fritéze bez oleje dělat koblihy?
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 12. 03. 2019 (20:44)
Dobrý den, ano, stačí je pouze potřít olejem (případně postříkat, pokud používáte ten ve spreji).
Martina: 03. 03. 2019 (18:58)
Při přípravě řízků,lze dát jednotlivé obalené řízky na sebe,nebo jen jednu vrstvu na samé dno?
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 03. 03. 2019 (22:44)
Dobrý den, lze je dát i přes sebe (tedy nesmí se moc "nahemcat", ale lehce přes sebe mohou být).
Jiří Lipš: 23. 02. 2019 (14:00)
Dobrý den. Lze někde sehnat více receptú s podrobným návodem do horkovzdušné fritézy?
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 26. 02. 2019 (09:12)
Dobrý den, kromě těch, které jsou v přiložené kuchařce, je možné využít i různé další, např. téměř vše co se dělá v klasické troubě, lze dělat i v horkovzušné fritéze, je tedy možné využít nepřeberné množství receptů.
Vladka: 11. 02. 2019 (17:41)
Dobry den, mohu ve friteze delat napriklad francouzske brambory?
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 11. 02. 2019 (20:31)
Dobrý den, ano, ve fritéze je možné dělat i francouzské brambory.
František Přáda: 23. 01. 2019 (12:01)
Ještě jeden dotaz.Když chci vypnout fritézu dříve, zmačknu vypnout, vypne se pečení, ale vetilace běží dále, jak mám větrák nejlépe vypínat. Děkuji.
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 23. 01. 2019 (13:41)
Dobrý den, je to tak správně - fritéza si podle teploty vyhodnotí, zda není potřeba ještě chvíli pustit větrák kvůli ochlazení elektroniky a "vyvětrání" vnitřního prostoru.
František Přáda: 18. 01. 2019 (06:33)
Obalované řízky se pokládají na rošt, nebo na dno? Špís a steaky asi na ten rošt? Děkuji
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 18. 01. 2019 (08:31)
Dobrý den, jsem jsem to dělal bez roštu, položil jsem je na dno, ale můžete je dělat i na tom roštu. Nezapomeňte je průběžně kontrolovat a případně otáčet (zvláště pokud jich bude několik u sebe) nebo potírat.
Josef Ranftl: 09. 01. 2019 (21:55)
Jde tam smažit sýr?
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 11. 01. 2019 (10:36)
Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Sýr jsme ještě nezkoušeli, takže jistě to nevím, ale myslím, že by to mělo jít (obalované řízky mi šly dobře). Raději sem však napíšu, až to vyzkoušíme, což by mělo být do cca 14 dnů.
Markéta: 26. 11. 2018 (14:17)
Dobry den, co me zajima, zda se v techto hrncich daji smazit treba i rizky nebo vdolky atd.. Vsude vsichni pisi jen o hranolkach, tak me zajima, co vse se muze smazit. Dekuji
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 26. 11. 2018 (16:20)
Dobrý den, ano, je to možné. Já jsem dělal v této fritéze klasické obalované řízky a byly povedené. Stačí je lehce potřít olejem (mašlovačkou nebo je možné použít i olej ve spreji). Vdolky jsme doma ve fritéze nedělali, ale postupoval bych stejně - lehce bych je potřel olejem. Ve fritéze lze dělat i různé další pokrmy, např. muffiny, bábovku, ryby, chléb, koláče, francouzské brambory, kuře, nakládané maso, špízy, zeleninu atd.
MVendula: 01. 10. 2018 (14:46)
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,jak je fritovací hrnec hlučný.
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 01. 10. 2018 (19:22)
Dobrý den, asi podobně jako trouba, když je zapnutá na horkovzdušné pečení, tedy zcela tichá fritéza není, ale nijak výrazně hlučná také ne.
Pandulová: 09. 08. 2018 (11:53)
Dobrý den, ráda bych zeptala, kolik oleje do fritovacího hrnce dát? Píše se, že je příprava jídla bez oleje, ale pak se píše, že ušetříme 80% oleje, tzn., že tam nějaký olej asi patří. Mohli byste mi specifikovat prosím, kolik je těch 20% oleje? Popř. mohli byste mi doporučit nějaký fritovací hrnec bez oleje? Děkuji Vám a přeji krásný den. Bc. Petra Pandulová
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 09. 08. 2018 (21:14)
Dobrý den, do horkovzdušné fritézy se nelije olej, suroviny stačí olejem pouze potřít (případně se nechá použít i olej ve spreji), také je možné olej nepoužít vůbec - ve většině případů jej však trochu na potření nebo pokapání potřebujete (tak to zřejmě bylo myšleno tím popisem výrobce o ušetřeném oleji, úspora oleje je podle mě větší než 80 procent, např. pokud se dělají hranolky v klasické fritéze, spotřebujete asi 2 l oleje, pokud je děláte v horkovzdušné fritéze, stačí na pokapání/potření/postříkaní "štamprdle" oleje, tedy asi 50-100 ml oleje, úspora oleje je tedy veliká).
Inka: 25. 07. 2018 (10:57)
Dá se nastavit čas a teplota manuálně nebo musím vždy použít přednastavený program? Děkuji.
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 25. 07. 2018 (13:04)
Dobrý den, čas i teplota se nechá nastavit i manuálně, pokud by Vám některý z přednastavených programů nevyhovoval. Tzn. zvolíte program M a pak tlačítky plus nebo mínus (na displeji vlevo od M) nastavíte čas a vpravo teplotu.
Anka: 23. 06. 2018 (21:05)
Dobrý den, chtěla jsem vás poprosit o radu. Jsme čtyřčlenná rodina a vybíráme fritézu. Bude nám stačit objem 3,5l nebo máme vzít tu velkou s objemem 5,5l? Také nevím, jestli je lepší manuální nastavení nebo digitální s přednastavenými programy. Dělají se i v jiných barvách než v černé? Máme bílou kuchyni.. Moc děkuji :)
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 23. 06. 2018 (23:42)
Dobrý den, volba velikosti bude záležet na tom, jak velké množství byste ve fritéze dělali. Pro 4 lidi je asi lepší zvolit tu větší, tedy typ Domo DO513FR. Ona by posloužila i ta menší, tedy typ Domo 509FR a případně by se některé veci dělali navíckrát, ono to netrvá zase tak dlouho. Co se týče nastavení, mně víc vyhovuje vybrat některý z přednastavených programů, než nastavovat čas a teplotu manuálně, každopádně i u digitální fritézy můžete nastavit čas i teplotu manuálně. Fritézy se dělají v černé, pouze typ Domo DO469FR máme v bílé barvě (je manuální).
nova56: 04. 06. 2018 (16:02)
Dobrý den,když otevřu fritézu a mám zapnutý program (budu chtít zkontrolovat obsah) program se vypne,nebo bude pokračovat?Děkuji za odpověď
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 04. 06. 2018 (23:04)
Dobrý den, fritéza pozná, že je otevřená a program se přeruší a po zavření (zasunutí "šuplíku") bude zase pokračovat v čase, ve kterém se program přerušil (pokud by otevření bylo trochu delší, nejprve se fritéza zase nahřeje a pak teprve začne odpočítávat čas, ve kterém přestala).
rihova: 30. 04. 2018 (17:16)
Na ktery program jste ve fritéze dělal ty řízky z obrázku??
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 02. 05. 2018 (11:08)
Dobrý den, nastavil jsem program na maso (pro ty, kdo nemají digitální fritézu s programy: čas byl cca 20 minut, teplota 180 stupňů). Dělal jsem to najednou i s těmi opečenými bramborami. Postup viz jeden z komentářů níže.
Petr Mikloš: 03. 02. 2018 (18:53)
Kniha receptů - jsou recepty opravdu v češtině? Děkuji, Mikloš
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 03. 02. 2018 (21:38)
Dobrý den, ano, ke každé fritéze značky Domo přikládáme knihu receptů v českém jazyce. Součástí receptů jsou sepsané ingredience, postup (vše v češtině) i foto výsledku. Recepty jsou různorodé, např. i recept na zeleninové hranolky, pečené kuře nebo sladké muffiny. Recepty jsou psané přesně pro hokovzdušné fritézy Domo.
a8netka: 05. 12. 2017 (12:24)
Jak je to s masem ve fritéze nebude vysušené třeba když chci dělat kuřecí steaky?Děkuji
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 28. 11. 2017 (13:44)
Dobrý den, maso vysušené není, je šťavnaté, bude podobné, jako by se dělalo na grilu. Doporučuji jej lehce potřít olejem nebo jiným tukem, může být i "naložené". Vzduch ve fritéze cirkuluje, takže vlhkost zůstává zachována, ve fritéze se nechá i péct bábovka nebo muffiny...
Iveta: 27. 11. 2017 (18:31)
Je možné udělat v horkovzdušné fritéze klasické obalované řížky?
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 28. 11. 2017 (12:05)
Dobrý den, ano, jde to bez problémů. Sám jsem to zkoušel, protože tento dotaz často dostávám. Já jsem je ve fritéze Domo dělal takto: připravené obalené řízky jsem vložil do fritézy na asi 5 minut nasucho. Po 5 minutách jsem je lehce potřel olejem ("mašlovačkou"); když byly dozlatova, tak jsem je vyndal. Výsledek je možno vidět na fotografii, viz výše obrázek řízků na talíři. Byly velmi dobré, maso bylo krásně měkké, nevysušené a šťavnaté, kůrka byla trochu křupavější, což mám rád (kdybych je potřel olejem hned na začátku, možná by byla kůrka měkčí).
© Jiří Baloun — MojiPomocníci.cz 2015–2019
Specialisté na Pomocníky pro zdravé vaření
Kontakt | Obchodní podmínky | Doprava a platba
↑ Na vršek stránky
Jiří Baloun
tel.: 776 158 727
Po-Pá 8.00-20.00
info@mojipomocnici.cz