0Nákupní košík
je prázdný


Nacházíte se zde: Digitální horkovzdušná fritéza Domo DO513FRHorkovzdušné fritézyMojiPomocníci.cz

Digitální horkovzdušná fritéza Domo DO513FR

Obrázek a doplňkové informace:
  • Skladem

  • Doprava zdarma

  • Dárky: hranolkovač + recepty

Digitální horkovzdušná fritéza Domo DO513FR

Nákupní informace:

2 689 Kč včetně DPH

Zboží je skladem

Doprava zdarma

U Vás doma:
v pondělí
Barva:
černá

Poradím Vám:

Poradím Vám s nákupemJiří Baloun
tel.: 776 158 727
Po-Pá 8.00-20.00
info@mojipomocnici.cz

  • objem fritovacího koše: 5,5 l
  • digitální nastavení - LCD displej
  • horkovzdušná fritéza - zdravé fritování bez přidání oleje
  • ušetříte až 80% tuků oproti běžným fritézám
  • možno použít i pro pečení domácí chleba nebo grilování masa a zeleniny
  • Tři dárky zdarma: hranolkovač plus kniha receptů k fritéze v češtině plus 2 ks chlebových směsí Küchenmeister

Další fotografie fritézy Domo DO513FR:

  • Fritéza bez oleje - digitální horkovzdušná fritéza Domo DO 513 FR
  • Fritéza bez oleje - digitální horkovzdušná fritéza Domo DO 513 FR
  • Chléb (italský chléb typu ciabatta) z horkovzdušné fritézy, autor fotografie: J. Tvardík
  • Fritéza bez oleje - digitální horkovzdušná fritéza Domo DO 513 FR
  • Fritéza bez oleje - digitální horkovzdušná fritéza Domo DO 513 FR
  • Fritéza bez oleje - digitální horkovzdušná fritéza Domo DO 513 FR
  • Fritéza bez oleje - digitální horkovzdušná fritéza Domo DO 513 FR
  • Fritéza bez oleje - digitální horkovzdušná fritéza Domo DO 513 FR
  • Fritéza bez oleje - digitální horkovzdušná fritéza Domo DO 513 FR
  • Dárek zdarma: hranolkovač
  • Dárek - kniha receptů v češtině
  • Dárek - kniha receptů v češtině
  • Obalované řízky z fritézy Domo, autor fotografie: Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz
  • Chipsy z fritézy Domo, autor fotografie: Tichovy Dobroty (Kateřina Tichá)
  • Řízky obalované v ořechové mouce z fritézy Domo, autor fotografie: Tichovy Dobroty (Kateřina Tichá)
  • Muffiny z fritézy Domo, autor fotografie: Tichovy Dobroty (Kateřina Tichá)
Detailní informace o fritézy Domo DO513FR:

Podrobný popis a parametry fritézy Domo DO513FR

Fritéza je vhodná i pro pečení domácího chleba
Fritézu můžete použít i pro upečení domácí chleba. Postup: nechte uhnětat a vykynout těsto (kynutí min. hodinu a půl), do děrovaného košíku fritézy vložte pečící papír (na dno), na papír dejte těsto, košík vložte do fritézy a fritézu zapněte na program Koláč.
Zdravé fritování bez oleje a tuků
Digitální horkovzdušná fritéza zvládne připravit zdravě a rychle hranolky, rybu, krokety, řízky, zeleninu i koláč a další a to bez přidání oleje na smažení! Navíc ještě přebytečný tuk odkape do nádoby. Pomocí horkého vzduchu lze připravit chutné i zdravé jídlo. Tvar fritézy Domo je navržen tak, aby byla zaručená ideální cirkulace vzduchu a proto v ní lze připravit až 1,5 kg surovin najednou. Frituje se pouze pomocí horkého vzduchu bez přebytečného oleje, proto není tolik cítit a je ideální i pro použití v menších bytech. Ušetříte až 80% tuků oproti běžným fritézám.
Pro přípravu různých pokrmů
Čerstvé i mražené hranolky, kuřecí nugety, řízky, ryby, houby, hamburgery, vejce natvrdo i naměkko, zelenina, pečivo z polotovaru, listové těsto, koláče i muffiny atd. Velmi objemný koš (5,5L) a ideální cirkulace vzduchu zaručí perfektní výsledky při přípravě až 1,5 kg surovin najednou a zajistí, že vše bude rovnoměrně propečené a křupavé.
Nastavitelný termostat
Nastavitelný termostat od 80°C až do 200°C přesně ohlídá průběh přípravy.
Snadné čištění a údržba
Vyjímatelný fritovací koš i nádobu lze mýt i v myčce na nádobí. Části fritézy jsou snadno rozebíratelné pro jednoduché čištění.
Nepřepaluje olej
Nepřepaluje se žádný olej = fritéza není cítit a jídlo je velmi zdravé. Žádný prskající olej ani zápach = ideální do bytu.
Tepelně izolovaný povrch
Tepelně izolovaný povrch vám usnadní manipulaci s přístrojem.
Extra rychlé nahřátí
Fritéza je do 3 minut nahřatá a připravená k použití.
LCD displej
Velmi přesné digitální ovládání zaručí dokonalý výsledek. Na přehledném LCD displeji si snadno nastavíte požadovanou teplotu i čas. Fritéza je vybavena časovačem se signalizací konce fritování/ohřevu.
7 přednastavených programů
S touto fritézou je fritování hračka. Nahřejete fritézu, vložíte suroviny a nyní bude již na Vás, zda využijete jeden ze 7 přednastavených programů, nebo si pro preciznější fritování teplotu a čas fritování zvolíte sami.
Příslušenství v balení
Součástí balení je také grilovací mřížka/rošt a tři jehlice na špízy.
Dárek zdarma
K fritéze přidáváme praktický dárek zdarma: hranolkovač pro snadnou přípravu krásných hranolků.
Kniha s českými recepty
Součástí balení je knížečka s recepty v češtině. Dozvíte se, jak ve fritéze připravit výborné domácí hranolky, zeleninové hranolky, americké bramobory, krevety, šátečky z listového těsta, švédské masové kuličky, pravé mexické hamburgery, pečené kuře s medovou hořčicí nebo stracciatellové muffiny. Recepty jsou včetně obrázku, množství surovin a popisu přípravy.

Baleno výhradně do obalů nezatěžujících životní prostředí. Vyrobeno v továrně dodržující etické kodexy a práva zaměstnanců pod záštitou mezinárodní iniciativy BSCI.

Grilovací rošt a 3 jehly na špízy v balení.

Zboží je skladem

Digitální horkovzdušná fritéza Domo DO513FR

Digitální horkovzdušná fritéza Domo DO513FR

Parametry horkovzdušné fritézy Domo DO 513FR

ParametrPopis
VýrobceDomo (Belgie)
TypDO 513 FR
Typ fritézyhorkovzdušná fritéza (bez použití tuků)
LCD displejano
Barvačerná
Nastavitelný termostat80-200 °C
Velikost fritovacího košeprůměr 25 cm, výška 11,5 cm
Objem fritovacího koše5,5 l
Příkon1800 W
Délka přívodního kabelu120 cm
Hmotnost5,6 kg
Rozměry (v x š x h)36,5 x 32 x 36 cm
EAN5411397119162
Záruka2 roky
Obsah baleníFritéza, český a anglický návod, recepty

Rady a tipy pro správné používání horkovzdušné fritézy:

  1. Čerstvě nakrájené hranolky nechte cca 30 min ve vodě, aby se z nich omyl škrob. Před fritováním je důkladně osušte.
  2. Aby se dosáhlo křupavé a křehké struktury, můžete přidat lžíci oleje. Ještě lepší je suroviny rovnoměrně olejem potřít nebo postříkat (olejem ve spreji). Všechny suroviny promíchejte s olejem nejlépe ještě před vložením do fritovacího košíku. Nikdy však nedávejte příliš mnoho oleje - lepší je olejem spíše šetřit. Pamatujte na to, že se jedná o horkovzdušnou fritézu, kde se olej téměř nemusí používat.
  3. Hranolky doporučujeme každých 5 – 10 min fritovaní protřást, aby se ufritovaly rovnoměrně.
  4. V této fritéze můžete připravovat i pokrmy určené pro přípravu v troubě.
  5. Menší množství je fritováno rovnoměrněji než velké množství.
  6. Tenčí hranolky budou křupavější než hranolky silnější.
  7. Pokud chcete upéci koláč, cheesecake nebo quiche, pečící plech či pečící formu vkládejte do fritovacího košíku.
  8. Fritézu můžete používat i pro rozehřívání potravin – nastavte teplotu 150 °C a nechte rozehřávat cca 10 minut.
  9. Suroviny, které se připravují na stejnou teplotu, je možné do košíku vložit současně a fritovat je dohromady.
  10. Zmražené suroviny nechte předem vždy rozmrazit.
  11. Při přípravě můžete na dno fritovacího koše vložit pečící papír nebo alobal. Ale pokud se takto rozhodnete, buďte velmi opatrní jak postupovat: Nesmí být překryto celé dno koše. Je potřeba nechat část dna volného, tak aby byla zaručena dokonalá cirkulace vzduchu. Pokud jste vložili folii/papír, je nutné aby na ni byla dostatečná vrstva surovin, aby se folie/papír nezvedla foukajícím horkým vzduchem.

Nastavení teplot a časů pro fritování potravin v horkovzdušné fritéze:

PotravinyDoporučuený časDoporučená teplota
Čerstvé hranolkynejdříve 18 min.140 °C
poté ještě 12 min.180 °C
Mražené hranolky12-20 min.200 °C
Americké brambory18-22 min.180 °C
Krokety15 min.185 °C
Kuřecí nugetky / filé6-10 min.200 °C
Kuřecí řízek12-20 min.180 °C
Steak8-12 min.180 °C
Ryba10-15 min.180 °C
Houby3-5 min.180 °C
Kuřecí paličky15-20 min.180 °C
Masové kuličky6 min.180 °C
Hambugery6-10 min.180 °C
Vejce natvrdo12 min.160 °C
Vejce naměkko6-7 min.160 °C
Zelenina15 min.200 °C
Jablka7 min.180 °C
Banány7 min.200 °C
Listové těsto10 min.180 °C
Pečivo - polotovar7 min.200 °C
Koláč20 min.165 °C
Muffin15-20 min.160 °C

Video recenze fritézy Domo DO513FR

Videopředstavení: (ve videu jsou ukázány i další typy horkovzdušných fritéz Domo)

Recenze fritézy Domo DO513FR:

Recenze nejsou smyšlené, pocházení z webu Heureka.cz

  • Ověřený zákazník

    Poměr cena/ výkon je vynikající

  • Miroslava Slánská

    Jsem spokojená pořád používáme. Nezapáchá při vaření nebo grilování i přes to, že použiji trošku oleje, na potření (americké brambory, ale nemusí být). Rychlá údržba. Propečené jídlo jak člověk potřebuje.

  • Ověřený zákazník

    Jezte zdravě. V této fritéze se vaše jídlo neválí v přepáleném tuku, příprava je rychlá a jednoduchá. Jídlo si zachová osobitou chuť, např. kuře je s kůrčičkou jako z grilu, ale maso je vláčné a není vysušené. Chcete-li, výpek máte pod jídlem v oddělené nádobě a váš oběd se tak nepeče 2 hodiny ve vlastní šťávě. Produkt je vhodný pro každého uživatele. Funguje tak, jak jsme očekávali.

  • Martina Š.

    Super výrobek. Hned jsme ho vyzkoušeli a hranolky nebo krokety jsou výtečné. Bez prskání oleje, bez smradu a bez likvidování "jetého" oleje- opravdu dobrá koupě.

  • Pichča

    Mám rád hranolky, ale nechci je máčené v oleji a tato fritéza je na to nejlepší. Koupil jsem si větší, protože jsem správně předpokládal, že hranolky a ostatní jídlo ke grilování nebude tolik na sobě. Zatím jsme dělali hranolky, americké brambory, karbanátky a rybí prsty a jsme moc spokojeni. Je opravdu moc velká, ale místo se najde. Funguje jako trouba s ventilátorem, ale protože je o hodně menší vyhřívaný prostor, tak nespotřebuje tolik energie a času na přípravu. Jsme s ní doma spokojeni a už se těšíme na další jídla podle připojeného receptu.

  • Volfová

    Horkovzdušný hrnec je na pohled pěkný a perferktně se s ním pracuje. Potraviny jsou hned hotové a i opečené. Doporučuji koupit, jsem moc spokojená.

  • Ověřený zákazník

    Výhody: rychlost a jednoduchost vaření, kvůli malému množství potravin není potřeba zapínat elektrickou troubu, koš a nádoba pod ním se snadno umývají, při zpracování syrových brambor minimální zápach a množství páry. Nevýhody: máme malou kuchyň, tak hledání místa na přístroj. To je ale problém prostoru, ne přístroje. Je potřeba si postupně vyzkoušet jak kterou potravinu připravovat a pohlídat si čas, kdy potraviny obrátit. Zatím v pohodě a bez problémů.

Komentáře, dotazy a názory uživatelů k produktu → Digitální horkovzdušná fritéza Domo DO513FR:

↓ Vložit nový komentář

  • Blažena Václavíková: 07. 04. 2021 (20:11)

    blajda.,,Pekla jsem povidlové buchty, které se moc povedly. Zkusila jsem upéct tvarohový koláč. Spodní část zůstala bledá spíš jako vařená. Povrch byl upečený krásně. Pekla jsem v teflononové pánvičce, kterou jsem položila na grilovací rošt. Co s tím??? "
    Reagovat

    • Dobrý den, asi nedokážu přesně na dálku poradit. Použila jste program koláč? Možná bych zkusil koláč dát na pečící papír a naspod papíru bych udělal několik malých direk nebo udělat pár direk do koláče (aby mohl vzduch dobře až dolu ke spodku koláče), případně je možno i s pánvičkou a trochu změnit nastavení programu, zřejmě by to chtělo delší čas, když ještě není naspod hotovo, pokud by jenom prodloužení času nevyhovovalo, můžete spolu s prodloužením času snížit teplotu...

  • Dana Polivkova : 20. 01. 2020 (09:02)

    Dobrý den prosim vas da se koupit samostatná kuchařka s recepty k tomuto hrnci.dekuji.
    Reagovat

    • Dobrý den, samostatně se koupit nedá, ale pošlu Vám na ni odkaz přes email ke stažení.

  • Karel Kříž: 23. 11. 2019 (13:24)

    Dobrý den , řízky vepřové nebo kuřecí v trojobalu . Na kolik stupňů a jaký čas nastavit ? Děkuji .
    Reagovat

    • Dobrý den, já jsem zvolil již předvolený program "maso", což je 25 minut na 180 stupňů. Nejprve jsem nechal řízky suché na několik minut, aby se "zatáhnul" obal a pak jsem je potřel olejem, aby byla kůrka do zlatova, můžete i postříkat ze spreje. Asi dvakrát jsem je pak otáčel.

  • Romana Novotná: 08. 11. 2019 (16:36)

    peču si domácí chleba dá se péct i v horkovzdušné fritéze a může se používat i pečící papír
    Reagovat

    • Aktualizováno: Dobrý den, ano, chléb jsem již pekl, zvolil jsem program koláč a krásně se udělal (výchozí množství mouky bylo 500 g). Naspod jsem dal pečící papír. Původní odpověď: Dobrý den, ano, už jsem slyšel o tom, že si někdo peče chléb v horkovzdušné fritéze, ale osobní praktické zkušenosti s tím nemám. Je možné používat pečící papír i různé další podložky nebo formičky obvykle určené do trouby. S pečícím papírem je jen třeba dát pozor, aby se nedotýkal vrchní části fritézy, kde je umístěné topné těleso.

  • Romana Novotná: 05. 11. 2019 (22:22)

    dobrý den už jste někdo zkoušel vajíčka na měkko
    Reagovat

    • Dobrý den, vajíčka jsme zatím ještě doma ve fritéze nedělali, ale časová tabulka v návodu na to pamatuje, píše se 6-7 minut na 160 stupňů, a pro vejce natvrdo 12 minut na stejnou teplotu.

  • František: 30. 01. 2019 (00:54)

    Dotaz: masa byvaji obvykle pred grlovanim nalozena. Je nutno maso nechat okapat nebo nejakym zpusobem osusit? A jak je to s koprenim, prisadami, kterymi obvykle posipavame ruzné pokrmy? Dekukuji.
    Reagovat

    • Dobrý den, maso můžete dát i naložené, můžete jej i v průběhu potírat nebo posypávat, není to problém. Pokrmy jsou v horkovzdušné fritéze v takovém děrovaném "košíku" a ten je vsazen do nádoby, od jejíchž stěn je vzdálen asi 1-1,5 cm, stejně tak i zespodu. Problém by byl, kdyby se tekutiny (např. oleje) použilo opravdu hodně, aby se zamezilo proudění vzduchu okolo košíku, při běžném potírání nebo lehkém polévání je však vše v pořádku. Lze také použít pečící papír nebo různé mističky, kde při polévání nehrozí, že by to proteklo (s pečícím papírem je třeba jen dávat pozor, aby se nedotýkal horní a bočních stěn). Misky nebo formičky jsou také vhodné, když se ve frizéze dělá např. bábovka, buchty, muffiny apod.

  • Anka: 23. 06. 2018 (21:05)

    Dobrý den, chtěla jsem vás poprosit o radu. Jsme čtyřčlenná rodina a vybíráme fritézu. Bude nám stačit objem 3,5l nebo máme vzít tu velkou s objemem 5,5l? Také nevím, jestli je lepší manuální nastavení nebo digitální s přednastavenými programy. Dělají se i v jiných barvách než v černé? Máme bílou kuchyni.. Moc děkuji :)
    Reagovat

    • Dobrý den, volba velikosti bude záležet na tom, jak velké množství byste ve fritéze dělali. Pro 4 lidi je asi lepší zvolit tu větší, tedy typ Domo DO513FR. Ona by posloužila i ta menší, tedy typ Domo 509FR a případně by se některé veci dělali navíckrát, ono to netrvá zase tak dlouho. Co se týče nastavení, mně víc vyhovuje vybrat některý z přednastavených programů, než nastavovat čas a teplotu manuálně, každopádně i u digitální fritézy můžete nastavit čas i teplotu manuálně. Fritézy se dělají v černé, pouze typ Domo DO469FR máme v bílé barvě (je manuální).

  • Petr Mikloš: 03. 02. 2018 (18:53)

    Kniha receptů - jsou recepty opravdu v češtině? Děkuji, Mikloš
    Reagovat

    • Dobrý den, ano, ke každé fritéze značky Domo přikládáme knihu receptů v českém jazyce. Součástí receptů jsou sepsané ingredience, postup (vše v češtině) i foto výsledku. Recepty jsou různorodé, např. i recept na zeleninové hranolky, pečené kuře nebo sladké muffiny. Recepty jsou psané přesně pro hokovzdušné fritézy Domo.

  • a8netka: 05. 12. 2017 (12:24)

    Jak je to s masem ve fritéze nebude vysušené třeba když chci dělat kuřecí steaky?Děkuji
    Reagovat

    • Dobrý den, maso vysušené není, je šťavnaté, bude podobné, jako by se dělalo na grilu. Doporučuji jej lehce potřít olejem nebo jiným tukem, může být i "naložené". Vzduch ve fritéze cirkuluje, takže vlhkost zůstává zachována, ve fritéze se nechá i péct bábovka nebo muffiny...

  • Iveta: 27. 11. 2017 (18:31)

    Je možné udělat v horkovzdušné fritéze klasické obalované řížky?
    Reagovat

    • Dobrý den, ano, jde to bez problémů. Sám jsem to zkoušel, protože tento dotaz často dostávám. Já jsem je ve fritéze Domo dělal takto: připravené obalené řízky jsem vložil do fritézy na asi 5 minut nasucho. Po 5 minutách jsem je lehce potřel olejem ("mašlovačkou"); když byly dozlatova, tak jsem je vyndal. Výsledek je možno vidět na fotografii, viz výše obrázek řízků na talíři. Byly velmi dobré, maso bylo krásně měkké, nevysušené a šťavnaté, kůrka byla trochu křupavější, což mám rád (kdybych je potřel olejem hned na začátku, možná by byla kůrka měkčí).

Vložit nový komentář:


* Pole označené hvězdičkou je nutné vyplnit.


Nacházíte se zde: Digitální horkovzdušná fritéza Domo DO513FRHorkovzdušné fritézyMojiPomocníci.cz

MojiPomocnici.cz
Poradíme Vám s nákupem:

Poradím Vám s nákupemJiří Baloun
tel.: 776 158 727
Po-Pá 8.00-20.00
info@mojipomocnici.cz