Blažena Václavíková: 07. 04. 2021 (20:11)
blajda.,,Pekla jsem povidlové buchty, které se moc povedly. Zkusila jsem upéct tvarohový koláč. Spodní část zůstala bledá spíš jako vařená. Povrch byl upečený krásně. Pekla jsem v teflononové pánvičce, kterou jsem položila na grilovací rošt. Co s tím??? "
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 08. 04. 2021 (19:29)
Dobrý den, asi nedokážu přesně na dálku poradit. Použila jste program koláč? Možná bych zkusil koláč dát na pečící papír a naspod papíru bych udělal několik malých direk nebo udělat pár direk do koláče (aby mohl vzduch dobře až dolu ke spodku koláče), případně je možno i s pánvičkou a trochu změnit nastavení programu, zřejmě by to chtělo delší čas, když ještě není naspod hotovo, pokud by jenom prodloužení času nevyhovovalo, můžete spolu s prodloužením času snížit teplotu...
Dana Polivkova : 20. 01. 2020 (09:02)
Dobrý den prosim vas da se koupit samostatná kuchařka s recepty k tomuto hrnci.dekuji.
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 20. 01. 2020 (09:59)
Dobrý den, samostatně se koupit nedá, ale pošlu Vám na ni odkaz přes email ke stažení.
Karel Kříž: 23. 11. 2019 (13:24)
Dobrý den , řízky vepřové nebo kuřecí v trojobalu . Na kolik stupňů a jaký čas nastavit ? Děkuji .
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 24. 11. 2019 (11:34)
Dobrý den, já jsem zvolil již předvolený program "maso", což je 25 minut na 180 stupňů. Nejprve jsem nechal řízky suché na několik minut, aby se "zatáhnul" obal a pak jsem je potřel olejem, aby byla kůrka do zlatova, můžete i postříkat ze spreje. Asi dvakrát jsem je pak otáčel.
Romana Novotná: 08. 11. 2019 (16:36)
peču si domácí chleba dá se péct i v horkovzdušné fritéze a může se používat i pečící papír
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 08. 11. 2019 (20:06)
Aktualizováno: Dobrý den, ano, chléb jsem již pekl, zvolil jsem program koláč a krásně se udělal (výchozí množství mouky bylo 500 g). Naspod jsem dal pečící papír. Původní odpověď: Dobrý den, ano, už jsem slyšel o tom, že si někdo peče chléb v horkovzdušné fritéze, ale osobní praktické zkušenosti s tím nemám. Je možné používat pečící papír i různé další podložky nebo formičky obvykle určené do trouby. S pečícím papírem je jen třeba dát pozor, aby se nedotýkal vrchní části fritézy, kde je umístěné topné těleso.
Romana Novotná: 05. 11. 2019 (22:22)
dobrý den už jste někdo zkoušel vajíčka na měkko
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 06. 11. 2019 (19:01)
Dobrý den, vajíčka jsme zatím ještě doma ve fritéze nedělali, ale časová tabulka v návodu na to pamatuje, píše se 6-7 minut na 160 stupňů, a pro vejce natvrdo 12 minut na stejnou teplotu.
František: 30. 01. 2019 (00:54)
Dotaz: masa byvaji obvykle pred grlovanim nalozena. Je nutno maso nechat okapat nebo nejakym zpusobem osusit?
A jak je to s koprenim, prisadami, kterymi obvykle posipavame ruzné pokrmy?
Dekukuji.
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 30. 01. 2019 (09:05)
Dobrý den, maso můžete dát i naložené, můžete jej i v průběhu potírat nebo posypávat, není to problém. Pokrmy jsou v horkovzdušné fritéze v takovém děrovaném "košíku" a ten je vsazen do nádoby, od jejíchž stěn je vzdálen asi 1-1,5 cm, stejně tak i zespodu. Problém by byl, kdyby se tekutiny (např. oleje) použilo opravdu hodně, aby se zamezilo proudění vzduchu okolo košíku, při běžném potírání nebo lehkém polévání je však vše v pořádku. Lze také použít pečící papír nebo různé mističky, kde při polévání nehrozí, že by to proteklo (s pečícím papírem je třeba jen dávat pozor, aby se nedotýkal horní a bočních stěn). Misky nebo formičky jsou také vhodné, když se ve frizéze dělá např. bábovka, buchty, muffiny apod.
Anka: 23. 06. 2018 (21:05)
Dobrý den, chtěla jsem vás poprosit o radu. Jsme čtyřčlenná rodina a vybíráme fritézu. Bude nám stačit objem 3,5l nebo máme vzít tu velkou s objemem 5,5l? Také nevím, jestli je lepší manuální nastavení nebo digitální s přednastavenými programy. Dělají se i v jiných barvách než v černé? Máme bílou kuchyni.. Moc děkuji :)
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 23. 06. 2018 (23:42)
Dobrý den, volba velikosti bude záležet na tom, jak velké množství byste ve fritéze dělali. Pro 4 lidi je asi lepší zvolit tu větší, tedy typ Domo DO513FR. Ona by posloužila i ta menší, tedy typ Domo 509FR a případně by se některé veci dělali navíckrát, ono to netrvá zase tak dlouho. Co se týče nastavení, mně víc vyhovuje vybrat některý z přednastavených programů, než nastavovat čas a teplotu manuálně, každopádně i u digitální fritézy můžete nastavit čas i teplotu manuálně. Fritézy se dělají v černé, pouze typ Domo DO469FR máme v bílé barvě (je manuální).
Petr Mikloš: 03. 02. 2018 (18:53)
Kniha receptů - jsou recepty opravdu v češtině? Děkuji, Mikloš
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 03. 02. 2018 (21:38)
Dobrý den, ano, ke každé fritéze značky Domo přikládáme knihu receptů v českém jazyce. Součástí receptů jsou sepsané ingredience, postup (vše v češtině) i foto výsledku. Recepty jsou různorodé, např. i recept na zeleninové hranolky, pečené kuře nebo sladké muffiny. Recepty jsou psané přesně pro hokovzdušné fritézy Domo.
a8netka: 05. 12. 2017 (12:24)
Jak je to s masem ve fritéze nebude vysušené třeba když chci dělat kuřecí steaky?Děkuji
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 28. 11. 2017 (13:44)
Dobrý den, maso vysušené není, je šťavnaté, bude podobné, jako by se dělalo na grilu. Doporučuji jej lehce potřít olejem nebo jiným tukem, může být i "naložené". Vzduch ve fritéze cirkuluje, takže vlhkost zůstává zachována, ve fritéze se nechá i péct bábovka nebo muffiny...
Iveta: 27. 11. 2017 (18:31)
Je možné udělat v horkovzdušné fritéze klasické obalované řížky?
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 28. 11. 2017 (12:05)
Dobrý den, ano, jde to bez problémů. Sám jsem to zkoušel, protože tento dotaz často dostávám. Já jsem je ve fritéze Domo dělal takto: připravené obalené řízky jsem vložil do fritézy na asi 5 minut nasucho. Po 5 minutách jsem je lehce potřel olejem ("mašlovačkou"); když byly dozlatova, tak jsem je vyndal. Výsledek je možno vidět na fotografii, viz výše obrázek řízků na talíři. Byly velmi dobré, maso bylo krásně měkké, nevysušené a šťavnaté, kůrka byla trochu křupavější, což mám rád (kdybych je potřel olejem hned na začátku, možná by byla kůrka měkčí).
© Jiří Baloun — MojiPomocníci.cz 2015–2024
Specialisté na Pomocníky pro zdravé vaření
Kontakt | Obchodní podmínky | Doprava a platba
↑ Na vršek stránky
Jiří Baloun
tel.: 776 158 727
Po-Pá 8.00-20.00
info@mojipomocnici.cz