Eva Přibíková: 22. 03. 2020 (15:55)
Rady a tipy pro správné používání horkovzdušné fritézy:
10. Zmražené suroviny nechte předem vždy rozmrazit ????
Mražené hranolky 12-20 min. 200 °C
lze vkládat do horkovzdušné fritézy mražené potraviny?
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 23. 03. 2020 (13:51)
Dobrý den, mražené hranolky použít můžete, ale ostatní suroviny je lepší rozmrazit.
Dvořáková: 19. 08. 2018 (12:08)
Je u tohoto výrobku časovač? Dagmar Dvořáková
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 19. 08. 2018 (20:51)
Dobrý den, ano tato fritéza má časovač (nastavitelný až na 30 minut) - na obrázku je to takovéto přední kolečko s rukojetí. Vrchním kolečkem se pak ovládá teplota.
Anka: 23. 06. 2018 (21:05)
Dobrý den, chtěla jsem vás poprosit o radu. Jsme čtyřčlenná rodina a vybíráme fritézu. Bude nám stačit objem 3,5l nebo máme vzít tu velkou s objemem 5,5l? Také nevím, jestli je lepší manuální nastavení nebo digitální s přednastavenými programy. Dělají se i v jiných barvách než v černé? Máme bílou kuchyni.. Moc děkuji :)
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 23. 06. 2018 (23:42)
Dobrý den, volba velikosti bude záležet na tom, jak velké množství byste ve fritéze dělali. Pro 4 lidi je asi lepší zvolit tu větší, tedy typ Domo DO513FR. Ona by posloužila i ta menší, tedy typ Domo 509FR a případně by se některé veci dělali navíckrát, ono to netrvá zase tak dlouho. Co se týče nastavení, mně víc vyhovuje vybrat některý z přednastavených programů, než nastavovat čas a teplotu manuálně, každopádně i u digitální fritézy můžete nastavit čas i teplotu manuálně. Fritézy se dělají v černé, pouze typ Domo DO469FR máme v bílé barvě (je manuální).
Petr Mikloš: 03. 02. 2018 (18:53)
Kniha receptů - jsou recepty opravdu v češtině? Děkuji, Mikloš
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 03. 02. 2018 (21:38)
Dobrý den, ano, ke každé fritéze značky Domo přikládáme knihu receptů v českém jazyce. Součástí receptů jsou sepsané ingredience, postup (vše v češtině) i foto výsledku. Recepty jsou různorodé, např. i recept na zeleninové hranolky, pečené kuře nebo sladké muffiny. Recepty jsou psané přesně pro hokovzdušné fritézy Domo.
a8netka: 05. 12. 2017 (12:24)
Jak je to s masem ve fritéze nebude vysušené třeba když chci dělat kuřecí steaky?Děkuji
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 28. 11. 2017 (13:44)
Dobrý den, maso vysušené není, je šťavnaté, bude podobné, jako by se dělalo na grilu. Doporučuji jej lehce potřít olejem nebo jiným tukem, může být i "naložené". Vzduch ve fritéze cirkuluje, takže vlhkost zůstává zachována, ve fritéze se nechá i péct bábovka nebo muffiny...
Iveta: 27. 11. 2017 (18:31)
Je možné udělat v horkovzdušné fritéze klasické obalované řížky?
Reagovat
Jiří Baloun, MojiPomocnici.cz reaguje: 28. 11. 2017 (12:05)
Dobrý den, ano, jde to bez problémů. Sám jsem to zkoušel, protože tento dotaz často dostávám. Já jsem je ve fritéze Domo dělal takto: připravené obalené řízky jsem vložil do fritézy na asi 5 minut nasucho. Po 5 minutách jsem je lehce potřel olejem ("mašlovačkou"); když byly dozlatova, tak jsem je vyndal. Výsledek je možno vidět na fotografii, viz výše obrázek řízků na talíři. Byly velmi dobré, maso bylo krásně měkké, nevysušené a šťavnaté, kůrka byla trochu křupavější, což mám rád (kdybych je potřel olejem hned na začátku, možná by byla kůrka měkčí).
© Jiří Baloun — MojiPomocníci.cz 2015–2025
Specialisté na Pomocníky pro zdravé vaření
Kontakt | Obchodní podmínky | Doprava a platba
↑ Na vršek stránky
Jiří Baloun
tel.: 776 158 727
Po-Pá 8.00-20.00
info@mojipomocnici.cz